MónTerrassa
Denuncien la vulneració del dret al padró per a migrants sense domicili fix
  • CA
Performance davant de l'Ajuntament de Terrassa sense Murs
Performance davant de l’Ajuntament de Terrassa sense Murs | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest dimecres al vespre, el col·lectiu Terrassa sense Murs ha realitzat una acció reivindicativa a davant de l’Ajuntament de Terrassa. El motiu era cridar l’atenció sobre la vulneració de drets que pateixen les persones migrades de la nostra ciutat quant a l’empadronament. “Hem detectat que s’està vulnerant el dret al padró a Terrassa, sobretot en relació amb l’opció d’empadronament sense domicili fix. L’administració local està posant traves o està informant correctament a les persones migrades que poden empadronar-se encara que no tinguin una residència fixa malgrat que és una opció prevista en la normativa estatal i també en la municipal”, ha manifestat Júlia Vilella, membre de TRS sense Murs.

L’acte, que ha consistit en una petita performance teatral i la lectura d’un manifest, s’emmarca dins de les activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones i compta amb el suport del Comitè 8M Vaga Feminista. “Ens va semblar una bona idea i que podia ser un bon altaveu per a nosaltres fer aquesta acció, enguany que s’està treballant des dels feminismes de Terrassa la línia antiracista”.

La importància d’aquest fet, a més de ser una “clara vulneració de drets” és que les persones migrants “no poden regular la seva situació al nostre país si no tenen el padró. És un requisit indispensable per obtenir la documentació i el permís de residència”, han denunciat. Per aquest motiu, “perquè som testimonis que s’està vulnerant aquest dret, exigim a l’Ajuntament de Terrassa que faci efectiva aquesta opció i compleixi un acord de Junta de Portaveus de 2014 en què s’establia un mecanisme per tal d’incloure al padró municipal totes les persones que resideixen a la ciutat, incloses aquelles que no tenen domicili fix”.

“El missatge que de manera informal ens arriba de l’administració és que els serveis socials estan col·lapsats i que empadronar persones sense requerir-los un domicili fix pot causar un efecte crida que encara els col·lapsi més. Ens sembla un argument classista i racista i no estem disposades a callar”, han manifestat des de Terrassa sense Murs. El col·lectiu recorda que aquesta situació no es produeix a Barcelona, on sí que és efectiva l’opció d’empadronament sense domicili, però lamenten que “hem pogut saber que en municipis veïns també tenen vulneracions d’aquest dret, i per tant, no es tracta d’un incident aïllat que es visqui només a Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa