MónTerrassa
Denuncien una agressió “racista i homòfoba” en una protesta a Terrassa
  • CA
Concentració antiracista i antifeixista a Terrassa
Concentració antiracista i antifeixista a Terrassa | Redacció

!--akiadsense-->

Terrassa sense Murs, SAT, Vaga Feminista 8M, i Pla de Xoc Social de Terrassa van convocar el passat 4 de juny una concentració davant de l’Ajuntament per denunciar el racisme persistent en administracions i en la societat, en solidaritat amb les protestes que s’estan fent a Estats Units però també per fer visible la discriminació a casa nostra.

L’acte no va anar com ells esperaven, primer perquè no van preveure la gran quantitat de persones que s’acumularien al Raval, trencant les normes sanitàries de distància; i segon, reconeixen que tampoc estaven preparats per gestionar l’espai ni possibles conflictes que se’n podrien generar. És per això que els col·lectius entomen el mea culpa i demanen disculpes. També ho fan per les crítiques rebudes perquè no es va deixar espai “prioritari” a les persones que pateixen directament el racisme” i pel fet que la lectura del manifest fos per part d’una persona blanca.

En un comunicat que han fet públic a les xarxes socials, les quatre entitats reconeixen que es van “superposar” missatges que no tenien relació en la convocatòria antiracista, fruit que poca estona abans hi havia hagut una altra protesta convocada per un altre col·lectiu. Missatges, diuen, que van acabar “derivant en mostres de racisme construïdes des de la fragilitat blanca”. En aquest sentit, lamenten que un cop desconvocada la concentració, la tensió acumulada va desembocar en una agressió “racista i homòfoba” cap a persones assistents a l’acte. Agressió que els organitzadors condemnen i critiquen que la policia intervingués només per “fer fora les persones agredides -i racionalitzades- en una mostra més de racisme institucional”. A més, denuncien que arran d’aquesta agressió feta pública, les seves víctimes estan patint missatges amenaçadors i supremacistes.

Finalment, les entitats organitzadores reiteren les “disculpes” a totes les persones que es van sentir “incòmodes” durant la concentració i també a aquelles que van viure “situacions de violència racista”. Accepten les crítiques rebudes per “seguir aprenent” i recorden que les campanyes endegades fa pocs mesos com #RegularizacionYa en l’àmbit estatal, i #PadroxTotes, en l’àmbit local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa