MónTerrassa
Denuncia que no la deixen parlar en català a la comissaria de Terrassa

La fotoperiodista egarenca Mireia Comas ha denunciat a les xarxes socials que en una comissaria de Terrassa no l’han deixat parlar en català. Ho ha explicat en una piulada a Twitter. Mireia Comas ha dit a Món Terrassa que va ser a la de la Policia Nacional situada al carrer de Baldrich.

Mostres de suport a Mireia Comas a Twitter

La fotoperiodista ha rebut diverses mostres de suport, algunes de regidores de l’Ajuntament de Terrassa. “Tot el dret a parlar en català. I si no et deixen, és el nostre deure ajudar-te a defensar els teus drets”, ha escrit Teresa Ciurana, tinenta d’alcalde de l’àrea Cicles de la vida i regidora d’Educació, Solidaritat i Cooperació, Normalització lingüística del Consistori egarenc. A més a més li ha indicat on pot adreçar-se i li ha reblat que se’n farà un seguiment.

“Et pots expressar amb la llengua que vulguis!”, li ha dit la regidora de Junts per Terrassa Montserrat Trullàs. “Ho diuen les Lleis!”

“Demanar pel superior al càrrec i exposar-li educadament que som a Catalunya i que ningú et pot obligar a deixar de parlar en català. Fer-li saber que presentaràs la corresponent denúncia i demanar-li que busqui algú que entengui la llengua del país i et pugui atendre”, li ha recomanat @catrepublicanix.

A favor i en contra

L’Associació DNI.cat també hi ha posat cullerada: “Jo ja fa uns anyets vaig trucar per demanar hora per renovar el DNI imposat a la comissaria del carrer Baldrich 9 de Terrassa, i en dir “DNI espanyol”, el policia em va dir: “De DNI solo hay uno caballero”.

L’ONG del català, Plataforma per la Llengua, que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social, li ofereix a Mireia Comas i li posa a l’abast el seu servei de queixes.

També hi ha crítics a les xarxes que no s’acaben de creure els fets.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a maig 13, 2022 | 18:31
  Ricard maig 13, 2022 | 18:31
  L'han emmordassat?
 2. Icona del comentari de: Esteve a maig 14, 2022 | 09:47
  Esteve maig 14, 2022 | 09:47
  En aquesta comissaria em sembla que a tots ens ha passat. I quan et diuen "en español que no le entiendo" mai ho fan amb simpatia. Caldrà que gravem els polis amb el telèfon per generar un fenomen VIRAL i que la Generalitat els toqui el crostó? O els polítics indepes que "ens governen" només van a la seva?
 3. Icona del comentari de: Efectis2 a maig 14, 2022 | 10:57
  Efectis2 maig 14, 2022 | 10:57
  Doncs parlar castellà, que quan vols i t'interessa ja el parles
 4. Icona del comentari de: En català a maig 15, 2022 | 20:05
  En català maig 15, 2022 | 20:05
  No et deixen parlar amb català, has de parlar amb sense català
 5. Icona del comentari de: C3P2 a maig 16, 2022 | 09:49
  C3P2 maig 16, 2022 | 09:49
  Prò si al castallanu astà guapu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa