MónTerrassa
Denegada la llibertat al pistoler de Tarragona el dia abans de l’eutanàsia
  • CA

El jutjat d’instrucció 5 de Tarragona ha denegat la llibertat al pistoler de Tarragona, Eugen Sabau, just el dia abans de rebre l’eutanàsia a Terrassa. L’advocat de Sabau havia demanat la llibertat per al seu client per tal que es pogués acomiadar de la família des d’un hospital convencional, però la magistrada ha considerat que hi hauria risc de fuga.

El pistoler, que va ferir tres excompanys de feina i dos agents dels Mossos d’Esquadra, es troba ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa. En una interlocutòria signada aquest dilluns, la magistrada considera que si se’l trasllada a un hospital convencional no hi haurà presència policial i “qualsevol tercer, familiar o amic, hi podria accedir fàcilment i facilitar-li la fugida”.

El pistoler de Tarragona rebrà l’eutanàsia demà 23 d’agost

L’hospital penitenciari de Terrassa va iniciar el tràmit legal per fer efectiva la mort assistida a petició del mateix investigat a finals del mes de juny, i demà dia 23 d’agost rebrà l’eutanàsia.

El sindicat USPAC, que representa els dos agents ferits durant l’incident, va tramitar un escrit al jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona perquè aturés el procés fins que l’investigat no s’hagi sotmès al judici, ja que argumentaven que ha de prevaldre el dret fonamental a la tutela judicial efectiva de les víctimes. Però el jutjat número 5 de Tarragona va exposar que no interrompien el procés d’eutanàsia del pistoler perquè “no en té competències”.

Els fets

L’ex vigilant de seguretat era un treballador de Securitas. Es va presentar a l’oficina tarragonina i va intentar matar als seus companys disparant-los, deixant tres persones ferides de gravetat. Després va fugir i es va amagar a una masia de Riudoms, on va ser abatut pels Mossos d’Esquadra. Durant la persecució, també van resultar ferits de gravetat dos agents policials. Finalment, va ser traslladat al centre hospitalari, on se li van diagnosticar afectacions irreversibles a la medul·la espinal i se li va amputar una cama.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa