MónTerrassa
Demanen que els animals domèstics puguin entrar a l’Ajuntament
  • CA

La Comissió de Dret Animal de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa presenta tres propostes al Procés Participatiu “Pla d’Acció Municipal Terrassa 2018”.

Són:

a) “Permissió d’entrada d’animals domèstics a l’Ajuntament de Terrassa, espais de l’administració local i transport públic municipal”

b) “Habilitació d’espais i franges horàries de lliure circulació de gossos a la ciutat

de Terrassa”

c) “Habilitació d’un espai a l’aire lliure perquè les associacions animalistes de la

ciutat puguin dur a terme les seves activitats”

La Comissió de Dret Animal explica que el dia 30 d’octubre de 2015 va entrar en vigor l’actual Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels animals, i ja s’establia la possibilitat de fixar espais de lliure circulació per animals i zones de lliure circulació de gossos, sense necessitat de

tancaments o equipaments específics, podent anar els gossos deslligats en

determinades franges horàries.

“Casi dos anys després, no hi ha (a data d’avui) cap franja horària per poder passejar amb els gossos deslligats, i això sumat a que només hi ha vuit zones de lliure circulació, fa que molts propietaris de gossos de Terrassa no puguin gaudir del seu animal sense lligams. Així mateix, a aquesta mateixa Ordenança, es preveia la possibilitat de poder accedir al transport públic de la ciutat amb els nostres animals de companyia, sense necessitat de gàbies, com ja es pot fer als FGC, a Rodalies o a autobusos d’altres localitats. Aquesta falta de previsió legislativa, fa que persones que es desplacen en transport públic a altres localitats, no puguin iniciar o finalitzar el seu viatge en transport públic”.

Des de la Comissió de Dret Animal de l’ICATER es considera que aquestes propostes contribueixen a millorar l’estat actual dels animals a la localitat, “podent fer de Terrassa una ciutat capdavantera en polítiques de benestar animal”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Al.lèrgica a juliol 30, 2017 | 08:52
    Al.lèrgica juliol 30, 2017 | 08:52
    Algún ha pensar en les persones al.lèrgiques quan es plantegen aquestes propostes?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa