MónTerrassa
Demanen una festa dels Tres Tombs a Terrassa sense animals

L’Associació Vegana de Catalunya demana a l’Ajuntament de Terrassa una festa dels Tres Tombs a Terrassa sense animals per tal de viure “unes celebracions lliures de patiment animal”. L’entitat considera inacceptable que es justifiquin i mantinguin aquestes festes apel·lant al seu suposat caràcter tradicional i defensen que els animals no s’han d’utilitzar com a recurs pel propi benefici o diversió. La popular festa dels Tres Tombs tornarà aquest diumenge 20 de febrer amb la tradicional cercavila i desfilada de cavalls, pero l’entitat ha escrit un comunicat on expressen el següent:

“Des de l’Associació Vegana de Catalunya, demanem a l’Ajuntament de Terrassa que no permeti que s’utilitzi èquids ni cap altre animal en la festa dels Tres Tombs ni en cap festivitat considerada com a tradicional. L’Ajuntament de Terrassa ha de vetllar per el seu benestar i estar en contra de qualsevol tipus d’esdeveniment que no garanteixi la seva protecció.

Com a societat amb empatia cap als animals, hem de saber evolucionar i actualitzar aquelles tradicions on el benestar dels animals no està garantit. Els animals són individus capaços de sentir, de patir i gaudir de la seva vida, amb interès a tenir experiències agradables i evitar el patiment i la mort. El fet que les seves capacitats intel·lectuals, lingüístiques o altres difereixin de les nostres en tipus o grau no pot ser de cap manera una raó per no tenir aquests interessos en compte. El seu interès per viure, ser lliures i no patir ha de ser respectat.

Tant a la festa dels Tres Tombs, com a altres festes on s’utilitzen èquids, es produeixen constantment accidents i morts de cavalls per atacs cardíacs, resultat de no poder gestionar l’elevat estrès que pateixen en aquestes celebracions.

Des de l’Associació Vegana de Catalunya considerem inacceptable que es justifiquin i mantinguin aquestes festes apel·lant al seu suposat caràcter tradicional. Només cal perpetuar aquelles tradicions que enalteixen els valors positius, en aquest cas el respecte als animals, basant-nos en la consideració de l’interès a no apropiar-nos de les seves vides, i, a utilitzar-los i explotar-los com a un recurs per el nostre propi benefici o entreteniment/diversió.

Volem unes celebracions lliures de patiment animal.”

Nou comentari

Comparteix