MónTerrassa
Les deixalleries del Vallès ofereixen compost gratuït a la ciutadania
  • CA

Les deixalleries del Vallès Occidental ofereixen compost gratuït a la ciutadania en motiu de la Setmana Internacional del Compost que se celebra del 2 al 7 de maig. El president del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i alcalde de Matadepera, Nil López, informa que el compost es distribueix a les deixalleries de la comarca “per tal que tothom pugui recollir-ne i el pugui utilitzar per adobar la terra del jardí o l’hortet”. 

El president explica que l’any 2021 a la Planta de Can Barba es van produir 2.000 tones de compost. Amb aquesta acció, es vol “recompensar l’esforç de separar la matèria orgànica a casa, llençant les restes al contenidor marró”. Actualment es pot trobar a les deixalleries de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Els ciutadans que vulguin endur-se compost hauran de portar un recipient.

Aquesta és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis. Al Vallès Occidental, el compost es produeix a la Planta de Biometanització de Can Barba on el Consorci per a la Gestió de Residus tracta els residus orgànics municipals, transformant-los en biogàs i compost. El que es produeix en aquesta planta està inscrit al Registre de productes fertilitzants del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, un requisit necessari per a ser utilitzat en l’agricultura.  

Setmana internacional del compost (ICAW)

L’ICAW es va iniciar al Canadà el 1995 i amb el temps s’ha anat estenent a altres països. Aquesta iniciativa ha continuat creixent a mesura que més entitats, centres educatius i organitzacions s’hi van adherint. La Setmana Internacional del Compost es du a terme la primera setmana de maig de cada any. En cada edició de l’ICAW es reforça un missatge relacionat amb el compostatge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa