MónTerrassa
Debat sobre la “gestió ètica” de les colònies de gats a Terrassa
  • CA

Aquest divendres va tenir lloc un debat sobre la gestió “ètica” de les colònies de gats a Terrassa. L’acte, a la sala del Col·legi d’Advocats de Terrassa i Comarca, va estar organitzat per l’Associació Defensa Animal Professional, conjuntament amb la Comissió de Dret Animal de l’ICATER, i representava l’inici d’un cicle de xerrades sobre dret animal que tindrà lloc en els pròxims mesos. En aquesta primera conferència l’objecte d’interès ha estat la gestió de les colònies de gats i ha comptat amb la participació d’entitats animalistes i membres de l’administració i representants polítics de diferents ajuntaments.

La veterinària Rosa Ma Sànchez Pulido, especialista en felins, ha explicat com hauria de ser la gestió ètica de les colònies felines per tal de garantir que tinguin un control adequat que faciliti el bon estat de salut dels gats que hi viuen així com una bona convivència amb l’entorn i amb els veïns. Com ha deixat clar “no és un objectiu tenir molts gats al carrer i que cada cop hi hagi més colònies, el que volem és que els que hi són estiguin bé i en un bon estat sanitari”. Com a experta ha subratllat que “controlar una colònia requereix ¡ temps i implica un compromís de l’administració i de les entitats que cuiden els animals prioritzant el benestar dels gats”.

Per aquest motiu, Pulido ha comentat la importància del sistema d’esterilització i de seguiment de la salut de tots els gats de la colònia i com s’ha de fer aquest procés en tots els seus passos.

Dret animal

DAP inicia aquest cicle de xerrades orientades tant al públic general com a les entitats animalistes i a les administracions per tal de trobar “espais en comú on poder donar una visió professional” a temes que encara generen dubtes per la seva novetat o per les seves característiques tècniques. El món del Dret Animal és molt nou i des de Defensa Animal Professional es vol ajudar a traslladar aquestes novetats a les persones que hi treballen cada dia en aquest àmbit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa