MónTerrassa
Els danys causats per l’aiguat del 17A, un maldecap pels veïns de Terrassa
  • CA

Terrassa no té una estació meteorològica pròpia. Això pot semblar irrellevant o fútil però no ho és quan ets víctima d’una inclemència meteorològica. I és que l’aiguat del 17 d’agost encara porta de corcoll a més d’un veí de Terrassa. Així ho han manifestat a Món Terrassa en veure que algunes companyies asseguradores no els volen pagar els danys causats per la forta tempesta. I el perquè: no els accepten les dades recollides per l’estació meteorològica més propera, la de Sabadell.

L’Ajuntament de Terrassa va facilitar un enllaç a les dades de pluja recollides durant el passat 17 d’agost per tal que els veïns afectats poguessin presentar la documentació conforme a la reclamació pels danys soferts. Aquest enllaç derivava a les dades oficials de l’estació del Meteocat al Parc Agrari de Sabadell. Allà, s’hi van recollir prop de 40 mm. No obstant, algunes companyies asseguradores no les accepten, al·legant que les dades han de ser de Terrassa. Així mateix, tampoc serveixen les dades recollides per l’AEMET a l’Aeroport de Sabadell.

El problema radica que a Terrassa no tenim cap estació meteorològica oficial i, per tant, els veïns es troben amb un cul-de-sac. Sí que existeixen diverses estacions de la xarxa Meteoclimatic però aquestes no són considerades “oficials”. Estacions que van registrar el dia 17 d’agost fins a 70mm de precipitacions i ratxes de vents superiors als 60 km/h. Veïns afectats han explicat aquest mitjà que han aconseguit que alguna companyia asseguradora acceptés les dades recollides per l’estació XOM (Xarxa d’Observadors Meterològics) ubicada a Terrassa, en concret, al carrer Colom, a l’Escola Industrial. El problema passa que exigeixen que les dades d’intensitat de pluja estiguin “desglossades per minut”, per saber si el barem fixat s’ha superat o no. Però l’estació XOM no ofereix aquesta possibilitat. Així que tornen a trobar-se en un forat sense sortida.

Sembla ser però que la solució a aquesta problemàtica -solució no per als afectats per aquesta tempesta però sí per a futures víctimes de la pluja o el vent- estaria ben a prop. I és que el tinent d’alcalde de Territori, Marc Armengol, va anunciar a través de les xarxes que Terrassa tindrà ben aviat una estació meteorològica pròpia, la qual s’ubicaria previsiblement a la zona de Can Poal. D’aquesta manera, a més del vessant informatiu i de recopilació de dades, els veïns disposarien, ara sí, de dades oficials per fer front a reclamacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a setembre 09, 2018 | 05:30
    Josep setembre 09, 2018 | 05:30
    Quina frase més desafortunada! Que és que no són '.pròpies'' de Terrassa totes les estacions meteorològiques que hi estan instal.lades, gràcies a l'interès particular de molts amants de la meteorologia?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa