MónTerrassa
DADES | Creix el consum d’alcohol i d’intoxicacions greus entre els menors egarencs
  • CA

Aquest diumenge, 15 de novembre, és el Dia Mundial sense Alcohol. Des del Servei de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Terrassa han presentat el capítol dedicat a l’alcohol de l’estudi bianual “Conductes de salut de la població adolescent escolaritzada de Terrassa“. Prop de 9.500 nois i noies escolaritzats a la nostra ciutat el curs acadèmic 2019-2020 van participar en aquest estudi, just abans que irromés la pandèmia de la Covid-19. Els participants són alumnes de 32 centres educatius terrassencs (13 públics i 19 concertats) de 3r i 4t d’ESO, així com de 1r i 2n de Batxillerat, i 1r i 2n de CFGM.

Quadre resum de l'estudi fet sobre consum d'alcohol i joves de Terrassa
Quadre resum de l’estudi fet sobre consum d’alcohol i joves de Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’estudi presenta diverses conclusions. Així, destaca, que malgrat que no tenen l’edat permesa legalment per veure alcohol, 7 de cada 10 alumnes reconeix haver begut almenys una vegada a la seva vida, i gareibé 5 de cada 10, ho ha fet en els darrers 30 dies, i 3 de cada 10 en la darrera setmana. El perfil de l’alumnat que consumeix més alcohol és el que té més de 16 anys, amb un nivell sòcio-econòmic familiar més afavorit, que cursa Batxillerat o CFGM i de pares i/o mares nascuts a Llatinoamèrica.

El document també mostra que més d’un terç dels alumnes entrevistats ha tingut alguna vegada una intoxicació aguda i d’aquests 3 de cada 4 l’ha tingut durant els darrers 6 mesos. Prop del 20% de les persones que han tingut una intoxicació aguda en els darrers 6 mesos creu que “beu bastant o molt”, la resta considera que “beu normal o poc”.

El consum d’alcohol augmenta en aquesta edició fent el comparatiu amb els darrers anys analitzats. I ho fa en totes les edats i en ambdós sexes. Fins als 16 anys són les noies qui consumeixen en major percentatge que els nois i a partir d’aquesta d’edat, s’intercanvien els patrons. D’altra banda, el percentatge d’intoxicacions agudes en els darrers 6 mesos també va en augment tant en nois com en noies i en totes les edats.

Evolució del consum d'alcohol per edats i temps
Evolució del consum d’alcohol per edats i temps | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa