MónTerrassa
Dàcar, el pastís “Made in de Terrassa”
  • CA

Si no ets de Terrassa no sabràs pas de què parlem. Fins i tot si hi vius potser en desconeixes la història. La paraula es genuïna, i recorda, segons tots els indicis, la capital del Senegal. Una autentica “delicatessen”.

Un dàcar és un pastisset de forma arrodonida fet de pa de pessic, omplert de trufa, cobert amb llimadures de xocolata i coronat per la corresponent cirereta vermella.

Avui passa força desapercebut a les pastisseries egarenques, tot i que fa unes dècades n’era una de les grans estrelles i del pocs pastissos que ho havia a les botigues especialitzades, que avui han multiplicat la seva oferta.

L’oferta ha fert que avui el Dàcar sigui un pastisset més, però no ha perdut gens del seu encant, sobretot per a determinades generacions que era l’únic que trovaben i demanaven als pares.

A Terrassa tenim grans pastissers, i productes molt nostrats que paga la pena conèixer.

La palaudina

Palaudina: un novell símbol representatiu de la ciutat és aquest altre pastís, el qual va resultar guanyador d’un concurs convocat pel Gremi de Pastissers de Terrassa i Comarca el mes d’octubre de 1996. Salvador Jurado va guanyar el concurs davant de 21 propostes més. El nom i la seva presentació fan referència a la torre del Palau. Es tracta d’un pastisset de forma cilíndrica amb gust d’ametlles, avellanes, ous, sucre, xocolata i aromes de ratafia, tot ell dins una capseta de cartolina amb un dibuix que reprodueix una Torre, òbviament, del Palau.

El Cardinal

El Cardinal s’elabora amb dues bases de merengaque són farcides de nata muntada perfumada amb Kirsch. Es poden acompanyar amb xocolata calenta, combinació que resulta especialment exquisida. Es tracta d’unes postres molt populars a Mallorca. A Terrassa són molt apreciats i és força habitual que formin part de les celebracions vallesanes. Si el Dàcar és l’estrella, el cardinal no falta en grans esdeveniments.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sara León Martinez a setembre 14, 2022 | 20:51
    Sara León Martinez setembre 14, 2022 | 20:51
    Hola molt interesant el pastis Dàcar pero no hi ha res d'informaciò de perquè es diu aixi i qui lo va inventar per primera vegada gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa