MónTerrassa
El curs escolar es prepara per les noves àrees de vianants a Terrassa
  • CA

El curs escolar a Terrassa ha arrencat amb grans canvis al centre de la ciutat: les noves àrees de vianants, que suposen un gran canvi en la mobilitat. Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha valorat positivament el funcionament d’aquestes noves àrees, coincidint amb l’inici del curs escolar. La regidora ha afirmat que “avui era la prova de foc” i ha tingut un resultat satisfactori.

Les noves àrees de vianants són el Vapor Gran, el Passeig, Vapor Ventalló i l’ampliació de l’àrea actual de l’illa de vianants, que es passarà a anomenar plaça Vella. Aquestes illes afecten un total de 10 escoles, que avui han viscut el seu primer dia de canvis en la mobilitat. Melgares ha afirmat que els ciutadans i ciutadanes que avui circulaven pel centre coneixien els canvis i han complert les normes. L’inici del curs escolar és quan més trànsit hi ha a la ciutat, per això calia comprovar com funcionaven aquests canvis avui, segons ha explicat la regidora. Hi ha hagut retencions en alguns punts més concorreguts, com són el carrer Topete o Baldrich, però la resta de vies han circulat amb total normalitat.

Tot i tenir un resultat satisfactori el primer dia, la regidora alerta que “no s’ha de baixar la guàrdia”, ja que són canvis que encara no són prou coneguts i es pot complicar. Per tal de fer arribar aquests canvis a la gent, ha comunicat que hi haurà informadors en punts prop dels centres escolars i 74 agents de policia per vetllar pel bon funcionament de la circulació.

Plànol informatiu de la nova illa de vianants de Terrassa | Aj Terrassa

Pel que fa les sancions, Melgares ha afirmat que encara no es duran a terme. Aquesta setmana i els propers mesos, només s’informarà dels nous itineraris que els vehicles hauran de fer per circular pel centre. “De moment informarem, són canvis importants a la ciutat que s’han de conéixer”, ha explicat. “Quan veiem que la majoria de gent hagi interioritzat els canvis al centre i sàpiguen que per certs carrers ja no podran passar, començarem a sancionar”.

Actualment s’estan tramitant les targetes per les persones residents i aquelles que tenen dret a aparcar, que si que podran passar per aquestes àrees. Aquests tràmits es podran fer fins a finals d’any, a partir de llavors, qui no tingui aquesta targeta serà sancionat. A més, a finals d’any també es posaran 18 càmeres de seguretat que controlaran la circulació dels vehicles en aquestes zones de vianants per tal de vetllar pel bon funcionament d’aquestes noves illes de vianants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa