MónTerrassa
La CUP vol donar eines als entrenadors per combatre l’homofòbia i el masclisme
  • CA
x
La pancarta reivindicativa davant l’estadi Olímpic de Terrassa | CUP TERRASSA

La CUP Terrassa vol donar eines als entrenadors d’equips esportius infantils i juvenils per tal de detectar i prevenir conductes afavoridores d’homofòbia i del masclisme. En el dia a dia, els tècnics i tècniques de l’esport juguen un paper molt important a l’hora d’afavorir la sensibilització feminista i LGTBIQ+. Ja sigui amb l’ús del llenguatge, les formes d’organitzar la sessió, els tipus d’activitats que es proposen, les actuacions sobre les actituds i creences de l’alumnat, la prevenció de l’assetjament sexual, i les relacions amb les famílies.

Però evidentment, també, en la detecció de conductes i comentaris potencialment afavoridors de violències masclistes i homòfobes en el futur. Per això, la CUP proposa a la regidora d’Igualtat i a la d’Esport que ofereixin i realitzin formacions als entrenadors i entrenadores de clubs esportius de base. Segons Ander Zurimendi, “es pretén dotar d’eines a tots els entrenadors que treballin amb equips infantils i juvenils, de cara a que puguin detectar entre els seus nois i nois aquest tipus de comentaris”. I així, poder revertir la tendència, incidint positivament amb accions juntament amb el servei de Joventut i el de LGTBI.

Aquesta mesura ja ha estat socialitzada amb la regidora de Polítiques de Gènere, Gracia García. Per això, la CUP proposarà la seva aprovació i inclusió al futur Pla Director de l’Esport, que ara mateix s’està redactant.

Més prevenció que reacció

Segons la també militant cupaire Ari Falcó, “la proposta segueix el principi de prevenció, més que de reacció; o sigui, d’intentar resoldre el problema des de l’arrel, per mitjà de l’educació”. I no pas (o no només) de forma coercitiva, una vegada es produeix una conducta i/o agressió homòfoba i masclista.

Aquesta proposta es visualitza avui per ser el Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol. “Però també pels incidents masclistes viscuts en els darrers 3 mesos a Terrassa, amb insults masclistes contra les 3 àrbitres al camp del Sant Cristòfol masculí i contra les jugadores de l’equip B femení del Terrassa”, ha afegit Ari Falcó.

La CUP també creu que aquesta formació hauria de ser extensiva al professorat d’Educació Física, ja que es poden trobar amb els mateixos conductes potencials. També aposten per la implantació de tallers d’Educació Sexo-Afectiva a tots els cursos de la ESO (donat que no pot ser una assignatura, ja que el curriculum escolar no és competència municipal). Aquesta aposta respon al caràcter tant adolescent i juvenil dels autors de les darrers agressions a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa