MónTerrassa
La Cultura Popular s’apropa als terrassencs amb un nou calendari pel 2023

El Calendari de la Cultura Popular terrassenca 2023 arriba amb diferents imatges d’actuacions de grups i entitats al llarg de l’any per “apropar” la cultura popular a la ciutadania. Així ho expressa el lema escollit enguany “Apropa’t a la cultura popular” per l’onzena edició del calendari, amb fotografies de Lluís Clotet, i que ha estat presentat pel president de la Coordinadora de Cultura Popular de Terrassa, Aniol Galí, i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. S’han fet un total de 500 exemplars, que es poden adquirir a diferents llibreries i entitats de la ciutat.

El “ja tradicional” calendari és una manera de “tenir encara més present la cultura popular de Terrassa” al nostre dia a dia, ha exposat la regidora. Els calendaris es poden adquirir a la llibreria Atenea, la llibreria Cinta, a Terravins, amb un preu de 10€, i a les entitats per a 5€, tal i com ha exposat Galí.

La Cultura Popular s’apropa als terrassencs amb un nou calendari pel 2023 | Laura Gómez

Clotet s’ha centrat en l’estètica de les imatges pel calendari

Per la seva banda, Clotet, qui ja ha fet les fotografies per el calendari al llarg dels últims tres anys, ha exposat que enguany s’ha centrat en l’estètica de les imatges. “He volgut plasmar el que és cada entitat amb les seves festes”, però sense una línia en concret, sinó amb “temàtica lliure”. Per això s’ha centrat en l’estètica de les imatges, intentant que no n’hi hagués cap de semblant. També ha revelat que no farà les fotografies pel calendari de l’any següent, pel que aquest és l’últim calendari que tindrà les seves fotografies.

Dotze entitats per als dotze mesos de l’any

A cada fulla del calendari s’informa de les actuacions locals i de la principals activitats i diades de les entitats que formen part de la Coordinadora de Cultura Popular de Terrassa. Les entitats que surten a les 12 fotografies son la Pajara de Terrassa, la Papallona de Sant Pere, les Gitanes de Terrassa, la Colla de Federins, el Bitxo del Torrent Mitger, l’Esbart Egarenc del Social, Nans i Capgrossos de Terrassa, Gegants Bojos, la Colla de diables de Sant Llorenç, l’Agrupació folklòrica Amunt i Crits, Treure Ball, i els Diables de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa