MónTerrassa
Cues quilomètriques a la C-58

La segona marxa lenta de transportistes contra la Zona de Baixes Emissions (ZBE) ha provocat aquest dilluns a la tarda cues quilomètriques de fins a 6 quilòmetres a la C-58 i d’uns 5 quilòmetres a la Ronda Litoral, en sentit Besòs, informa ACN. Uns 200 camions s’han sumat a la convocatòria com a protesta per la prohibició de circular per Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana a partir de l’1 de gener del 2022. “L’única solució que ens donen és canviar el vehicle i per a moltes famílies i autònoms això és inviable. Estem parlant d’una inversió de 100.000 a 150.000 euros”, ha apuntat el portaveu de la protesta contra la ZBE, Iván Caro.

El sector preveu que fins a 7.000 camions i vehicles pesants deixaran de circular per la ZBE.”Ens veiem obligats a fer aquesta protesta perquè les administracions no ens fan cas. Tot i això, lamentem haver de causar molèsties als ciutadans amb aquesta marxa lenta per la Ronda Litoral”, ha comentat Caro. “Al juny es va instaurar una moratòria de mig any per, suposadament, fer una negociació per trobar una solució. Falta un mes per acabar i no ens han dit res”, ha criticat el portaveu dels camioners contra la ZBE. Els transportistes afectats -amb vehicles anteriors al 2006- demanen l’homologació de filtres i catalitzadors per reduir els contaminants dels camions i poder seguir circulant, amb l’objectiu d’evitar haver d’adquirir camions pesants nous. “La solució no ha de passar per canviar els camions. A favor del planeta sí, però també en contra de perdre la nostra feina”, recalquen des del sector.

“L’Ajuntament de Barcelona ha tret la normativa abans de la solució i que els filtres estiguin llestos i homologats. Ens ha posat en un greu problema”, ha reiterat Caro. “Demanem que s’allargui la moratòria més enllà de l’1 de gener del 2022. Que es puguin homologar els filtres, així complir la normativa i contaminar menys”, ha insistit el portaveu dels transportistes contra la ZBE, que alerta de “problemes d’abastiment” a Barcelona i àrea metropolitana si 7.000 camions no poden circular de cop. “Jo que tinc 60 anys m’he de canviar el vehicle i gastar-me un dineral per treballar-ne només cinc? Si tampoc em donaran cap crèdit per fer-ho”, s’ha preguntat en veu alta Máximo Blázquez, un dels camioners participants a la marxa lenta.

A banda de la protesta d’aquest dilluns, els transportistes preveuen fer una tercera marxa lenta aquest dimecres 24 de novembre, i també a la tarda de 18 a 20 h. Finalment, també han anunciat una altra concentració de rebuig a la ZBE el 4 de desembre al carrer Aragó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa