Acció solidària des del Consorci Sanitari de Terrassa amb un centre hospitalari de Nepal en la lluita contra la Covid-19 amb la donació de dos duplicadors per a respiradors. La donació d’aquesta peça intel·ligent d’oxigen que permet duplicar la capacitat dels aparells respiradors anirà a parar al Aatmylla Community Hospital, un centre ubicat a uns 100 quilòmetres de Katmandú.

El lliurament en persona el farà el doctor Joaquim Broto, metge del CST i que serà el representant de la Fundació Pont Solidari. Aquests dipositius han estat fabricats per l’empresa Proton New Energy i desenvolupats conjuntament per professionals assistencials i d’I+D del mateix Consorci Sanitari. El lliurament dels dos duplicadors ha estat possible, en bona part, gràcies a l’exfutbolista del FC Barcelona i actual entrenador de l’Al-Saad, Xavi Hernández, i a la seva família, ja que va donar 150 mil euros el juny de l’any passat al CST, als quals es van destinar, entre d’altres, a la creació d’aquest mòdul d’intel·ligència d’aire.

Aquesta donació no ha estat l’única que ha realitzat aquest any el Consorci Sanitari. El passat mes d’agost, es va anunciar que s’havien lliurat 20 mòduls que dupliquen la capacitat d’aparells respiradors a l’Associació Cultural Mensajeros para la Defensa de los Derechos Humanos y la Democracia, que van anar destinats a Guinea-Conakri. I que estava previst que en els pròxims mesos es pugués fer la donació de 20 mòduls més en d’altres països en vies d’Àfrica i Amèrica Llatina perquè puguessin tenir més eines per combatre els malalts greus de Covid.

El dispositiu de l’empresa Proton New Energy i CST, va comptar amb el suport del centre tecnològic Leitat, i està dotat d’un mètode de control visual i gràfic de funcionament, i de vàlvules manuals que fan possible regular l’aire que rep cada un dels pacients connectats a l’MDI per assegurar que els valors estan, en tot moment, dins el rang ajustat prèviament pel sanitari. Les petites dimensions i baix pes de l’MDI permeten multiplicar ràpidament per dos la capacitat d’atenció mèdica dels hospitals i/o Unitats de Cures Intensives temporals durant l’actual període COVID-19 pandèmic causat pel SARS-CoV-2 virus.

Lliurament dels duplicadors de respiradors a Guinea | CST

Nou comentari