MónTerrassa
CS proposa la creació d’un rebost de roba a Terrassa
  • CA

Ciutadans (CS) porta al ple de març, aquest divendres, una proposta de resolució permpromoure la creació d’un rebost de roba a Terrassa.

EXPOSICIO DE MOTIUS

La nostra ciutat és solidària, són moltes les entitats que treballen per tal de complementar i liderar l’ajuda a les persones i les famílies més vulnerables. Per tal de facilitar la seva feina l’Ajuntament promou iniciatives i facilita infraestructures. En aquest sentit, des de fa temps, existeix la necessitat de millorar la gestió que es fa de les donacions de roba, la seva recepció, selecció i distribució suposa una càrrega que moltes entitats assenyalen com una activitat necessària però que alhora reclama un impuls per par de l’administració local.

A l’actualitat la situació es complica degut als esdeveniments a Ucraïna i conseqüentment a l’augment de la solidaritat de la ciutadania. Un espai per gestionar el dia a dia i poder respondre a l’allau en situacions d’emergència és més necessari que mai. Un espai que aglutini el treball de les principals entitats de la ciutat que distribueixen roba, millorant la logística i la coordinació i que permeti arribar a més persones, a més de fer-ho amb una atenció de més qualitat.

Una derivada positiva de la creació d’un espai comú per a la gestió de roba és la especialització del voluntariat i la potenciació del treball en xarxa entre les entitats que ja fan aquesta feina, i que posa al servei de les persones més vulnerables el treball i l’esforç del voluntariat que, de forma desinteressada, ja col·laboren amb les diferents entitats que la componen.

Per tant, per tal de promoure un “rebost” de roba presentem els següents,

ACORDS

PRIMER.- Contactar amb les entitats del tercer sector que a la ciutat dediquen esforços en relació a la recollida i selecció de roba amb l’objectiu de millorar aquesta acció solidària. 

SEGON.- Promoure la creació d’un espai a la nostra ciutat que centralitzi la recollida, selecció, magatzematge i distribució de roba amb la col·laboració de les entitats del tercer sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa