MónTerrassa
Crida a Terrassa a mantenir les donacions de sang malgrat l’onada de calor

Aquest estiu, un total de 19.800 persones han donat sang. Tanmateix, des del Banc de Sang i Teixits de Terrassa demanen que el ritme de donacions no s’aturi aquesta segona quinzena d’agost, ja que la sang té una durada limitada. Un dels components que trobem a la sang són les plaquetes i aquestes caduquen al cap de 5 dies i no es poden ni guardar ni ongelar. El seu ús és imprescindible en malalts de càncer i per això, diàriament, se n’ha d’assegurar la seva existència.

Des de l’entitat, recalquen que amb l’arribada de la “primera onada de calor de l’estiu podria fer trontollar l’estat actual de les reserves”. És per això, que recorden que continuen sent necessàries entre 800 i 1000 donacions diàries per als tractaments dels malalts. També, els contagis de la Covid-19 provoquen que moltes cites de les campanyes de donació quedin disponibles. A la pàgina web es pot veure l’estat de les reserves de cada punt de donació.

Aquells que vagin a donar sang podran endur-se la bossa d’estiu “Viu i fes viure” per omplir-la de coses bones, així com un quadernet d’activitats per a adults, elaborat en col·laboració amb Blackie Books. Aquest any, l’editorial s’ha sumat a la causa de la donació de sang i ha preparat una petita versió, especial per als donants. Alguns cantants com Lildami, Su o el grup musical Hotel Cochambre també han fet difusió de la necessitat de donar sang en els seus concerts d’estiu i a través de les xarxes socials. El Banc de Sang ha elaborat una llista de Spotify amb tot de cançons per escoltar en els 15 minuts que dura una donació de sang.

A causa de la Covid, aquest any s’han reduït a prop de la meitat les persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang. El motiu és que no s’han pogut organitzar campanyes de donació en universitats, escoles empreses. Per això el Banc de Sang anima a què ens estrenem com a donants durant les vacances d’estiu o bé abans de marxar, ja que hi ha moltes persones que ho necessiten. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

– Tingui entre 18 i 70 anys

– Pesi 50 quilos o més

– En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa