MónTerrassa
Creu Roja Terrassa assessora més de 60 ucraïnesos
  • CA

Terrassa acull actualment un total de 187 persones refugiades d’Ucraïna, de les quals més de 60 han passat pel punt de Creu Roja de la ciutat en tan sols una setmana. L’entitat informa que des del 24 de març han atès exactament un total de 66 ucraïnesos, dels quals 24 son menors. A Creu Roja, aquestes persones reben informació i assessorament, així com una atenció específica a nens i nenes joves. Marina Juan, tècnica de cooperació internacional de Creu Roja Catalunya, i Sònia Bosqued, referent del programa d’acollida inclusiu de persones sol·licitants i beneficiàries de protecció internacional, han explicat les accions de l’entitat davant la crisi d’Ucraïna i els resultats de l’Atenció Humanitària a la Taula Local per a les Persones Refugiades celebrada ahir per la tarda a l’Arxiu Històric de Terrassa.

La major demanda que arriba a la Creu Roja és la petició d’informació sobre la regularització de documentació (40%) seguit de la cobertura de les necessitats bàsiques (33%). El canal més utilitzat és, amb un 61,54%, el canal presencial, però també s’utilitza el canal telefònic 30,77% i la web 7,69%.

Totes les persones ateses per l’entitat a Terrassa reben informació i assessorament sobre allotjament, necessitats relacionades amb menors d’edat, acolliment en Centre d’Acollida, regularització de documentació sobre Protecció Temporal, escolarització, restabliment de Contactes Familiars, assessorament jurídic, i Prevenció Salut Animal. A més, també ajuden a les persones refugiades amb les necessitats bàsiques com l’alimentació, ajudes sanitàries, roba, acompanyament emocional i aprenentatge de l’idioma.

Addicionalment, Creu Roja Terrassa ha posat al servei de la ciutadania un horari d’atenció telefònica (93 788 14 41) de dilluns a dijous de 09:00h a 14.00h i de 15.00h a 17.00h i divendres de 09:00h a 14.00h. L’horari d’atenció presencial és de dilluns a divendres de 11:00h a 13:00h i dilluns i dimecres de 15:30h a 17:30h.

A la sessió de la Taula Local per a les Persones Refugiades també hi va assistir la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Ciurana, i la regidora de Ciutadania, Ona Martínez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa