MónTerrassa
Creu Roja i Policia de Terrassa distribuiran mascaretes a les estacions

Uns 500 voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran aquest dimarts i dimecres al matí l’1,7 milions de mascaretes que el govern espanyol ha enviat a Catalunya. Es farà en més de 100 punts als accessos del transport públic de les ciutats de més de 30.000 habitants. La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha avisat que es repartiran mascaretes “exclusivament” a les persones que hagin d’anar a treballar i no puguin agafar un transport alternatiu al metro, tren o bus. Ferrer ha qualificat “d’improvisació” la gestió que el govern espanyol ha fet del repartiment de mascaretes, ja que assegura que no han rebut instruccions de com s’havia de dur a terme.

Demà tothom no tindrà mascareta, només aquelles persones que no tinguin altre remei que agafar el transport públic“, ha dit en roda de premsa aquest dilluns la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer. Amb algunes poblacions per concretar, el Govern ha establert un centenar de punts de repartiment que ha estudiat com a llocs de confluència alta, com intercanviadors del metro.

Equips d’entre quatre i sis voluntaris repartiran a partir de quarts de set del matí una mascareta per persona a qui hagi validat el bitllet en entrar al transport públic en qüestió. Si l’1,7 milions d’unitats no s’han acabat de repartir durant el matí de dimarts, es continuaran repartint durant el matí de dimecres, i fins a acabar existències. Els voluntaris estaran acompanyats de cossos policials, siguin locals o Mossos d’Esquadra. Per establir els punts estratègics de repartiment s’han valorat confluències de línies o intercanviadors que poden tenir més moviment de gent.

El Departament d’Interior ha establert que es distribueixin a ciutats de més de 30.000 habitants: Figueres, Blanes, Girona, Tarragona, El Vendrell, Reus, Cambrils, Tortosa, Manresa, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Igualada, L’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, Montcada i Reixac, Rubí, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa -on el dispositiu anirà a càrrec de Creu Roja i Policia Municipal-, Vic, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix