MónTerrassa
De crear destil·lats a gel hidroalcohòlic, el projecte de La Destilateca
  • CA
La Destilateca s'ha convertit en una petita fàbrica de producció de gel desinfectant
La Destilateca s’ha convertit en una petita fàbrica de producció de gel desinfectant | La Destilateca

!--akiadsense-->

Carles Bonnin es va trobar, com la resta d’establiments del país, que amb el Decret d’Alarma havia de mantenir el seu negoci tancat. Però no per això La Destilateca, ubicada al carrer Prat de la Riba de Terrassa, una microdestil·leria gastronòmica artesanal ha deixat de funcionar. De fet, ho ha fet durant uns dies a bon ritme però per un motiu totalment diferent. El laboratori on habitualment crea els seus productes destil·lats, ara s’ha reconvertit en una microfàbrica de producció de gel hidroalcoholic, segons ha explicat el seu propietari a Món Terrassa.

L’egarenc ha produït un total de 200 unitats de 500ml de gel desinfectant de mans. I ho ha fet d’una manera totalment altruista ja que ha repartit les ampolles entre empreses d’alimentació, petits comerços essencials, residències o organitzacions cooperadores. Bonnin ho deixa clar “hem rebut una allau de peticions de gent que insisteix en pagar-nos pel gel desinfectant. Moltes gràcies però no pensem fer negoci amb una cosa tant seriosa. Ens dedicarem a repartir el que ja tenim fet i ja no en farem més”. Per assegurar-se que ningú pensi en treure’n benefici, el seu creador ha fet unes etiquetes on s’especifica que són de franc, i afirma que no podrà fer-ne més ja que el Ministeri de Sanidad no els ho permet.

Bonnin anuncia però que en aquests moments, La Destilateca compta encara amb 18 ampolles de gel, i s’ofereix a regalar-les a entitats o organitzacions que les necessitin. Com a forma de contacte Bonnin ha donat el seu compte d’Instagram: @la_destilateca i el correu: [email protected]

Les més de 180 ampolles que ja ha repartit han tingut destins ben diferents. Per exemple, han arribat fins a una de les organitzacions solidàries a nivell mundial en l’àmbit de l’alimentació, la ONG World Central Kitchen del prestigiós xef José Andrés, representada a Catalunya pel cuiner Carles Tejedor -que ha instal·lat la seva seu en un local de Terrassa i que reparteix menjars per als col·lectius més vulnerables en aquesta pandèmia-. “Estem molt contents i orgullosos d’haver pogut fer arribar la nostra petita aportació a aquest tipus d’organitzacions”, afirma Bonnin. També de col·laborar amb Food for Good, una entitat que està repartint més de 500 menús saludables a gent sense recursos i a hospitals de tot Catalunya; Hidden Factory de Barcelona o la Fundació Ampans de Manresa, que dona feina a gent vulnerable i/o amb discapacitat psíquica, han estat altres receptors. “El poder de la gent és l’única cosa que ens protegirà a tots!”, sentencia aquest emprenedor egarenc.

Ampolles de gel hidroalcohòlic
hidroalcohòlic | La Detilateca

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa