MónTerrassa
La Covid dispara un 80% els tractaments fets per dentistes solidaris de Terrassa
  • CA
L'associació de dentistes solidaris SOM Riures
L’associació de dentistes solidaris SOM Riures | SOM Riures

!--akiadsense-->

L’Associació SOM RIURES Dentistes Solidaris, fundada l’any 2016 per ajudar a les persones sense recursos a solucionar els seus problemes de salut bucodental, ha vist com la crisi causada per la Covid-19 ha empitjorat l’estat d’aquests pacients, havent incrementat un 80% el nombre de tractaments realitzats durant el 2020. Així, l’any passat, els professionals voluntaris van dur a terme gairebé 1.400 tractaments davant dels pocs més de 700 fets al 2019. SOM RIURES és una associació sense afany de lucre situada a Terrassa que des que va iniciar la seva activitat, ha hagut d’anar destinant cada any més recursos, però mai s’havien trobat amb una situació com l’actual.

Fins l’any passat, la demanda havia crescut progressivament, però la Covid-19 l’ha disparat. Per no deixar d’atendre ningú, els col·laboradors han decidit dedicar a aquesta tasca tres matins a la setmana enlloc de l’única mitja jornada que venia sent habitual fins ara. En aquest sentit, el president de SOM RIURES, Toni Latorre, es mostra molt satisfet de “la implicació de tots els voluntaris que participen en el projecte aportant hores de la seva feina i posant el seu coneixement i experiència a l’abast de persones que ho estan passant malament i necessiten una solució als seus problemes de salut bucodental, ara més que mai”.

La previsió de casos pel 2021, a l’alça

La previsió de SOM RIURES és que, enguany, continui creixent el nombre de persones a atendre i de tractaments a realitzar. Es calcula que s’atendran al voltant d’un 40% més de casos, per la qual cosa el Centre Dental Les Escoles, la clínica on els voluntaris donen servei als pacients de l’associació, ha reorganitzat l’activitat i destinarà un box més a la tasca solidària. La clínica dental terrassenca ha ampliat les seves instal·lacions, recentment, amb l’objectiu fonamental d’oferir més espai per reforçar la seguretat dels pacients durant la pandèmia.

SOM RIURES treballa conjuntament amb diverses entitats socials, que són les que li deriven els pacients que requereixen els seus serveis. El passat mes de febrer, l’associació va signar un acord de col·laboració amb Càritas Diocesana de Terrassa, que s’uneix a entitats com la Creu Roja de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU), a les que ja es donava suport.

Un dels tractaments que més han realitzat és l’implant, que resulta més eficaç i sostenible que la col·locació d’una o vàries peces postisses a l’hora de substituir les dents, el deteriorament de les quals moltes vegades no permet salvar-les. Per poder cobrir el cost d’aquests implants, l’associació ha arribat a un acord amb el Laboratori Dental 78 i l’empresa Megagen, que faciliten el material a un preu més reduït. D’aquesta manera, al 2020, s’han fet 40 implants solidaris, essent així SOM RIURES l’única entitat solidària del camp dental que, actualment, fa aquest tipus de tractament.

L’activitat de SOM RIURES es finança mitjançant la Targeta Solidària que disposen els pacients del Centre Dental Les Escoles que ho desitgen i que destina una part del cost dels tractaments de tarifa privada a aquesta finalitat. Aquest dilluns, s’han entregat al voltant de 16.000 targetes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa