MónTerrassa
Convocatòria per deixar ben net Can Petit de Terrassa
  • CA

La plataforma ciutadana Terrassa Libre de Plásticos ha emès una nova convocatòria de recollida de residus a la zona de Can Petit de Terrassa. L’acció tindrà lloc aquest pròxim diumenge, 17 d’octubre, a les deu del matí. L’activitat és oberta a tothom, nens i animals inclosos. I els organitzadors, davant la proximitat de la celebració de Halloween (a finals del mes d’octubre), conviden als participants a anar-hi ben disfressats per a l’ocasió, per d’aquesta manera a més de ser una activitat sostenible també posar-hi una mica de festa i diversió.

L’última vegada que la plataforma va fer una crida per recollir residus va ser a mitjans del mes de juny, en aquella ocasió i a petició d’un particular, la zona escollida va ser Les Fonts, en el camí Ral que va de La Cogullada -davant dels Jutjats de Terrassa. L’acte va comptar amb la participació del Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Terrassa, l’associació In Growth i l’Ajuntament de Terrassa.

Terrassa Libre de Plásticos va néixer en plena pandèmia després que dues amigues, veïnes de La Grípia, quedessin horroritzades en els seus passeigs diaris per la quantitat de deixalles que estaven abandonades a la zona boscosa del barri. Va ser així com a través del boca-orella, i posteriorment de les xarxes socials, es va anar formant un grup, cada cop més gran, de voluntaris i voluntàries que de manera periòdica quedaven per fer una neteja exhaustiva d’aquesta part de l’anella verda. En les seves escomeses han arribat a recollir quilos i quilos d’escombraries i voluminosos de tota mena, alguns de realment sorprenents (des de pneumàtics de grans dimensions a sofàs llençats al mig del bosc, a tot tipus de fustes i mobles, i plàstics, molts plàstics). Amb el temps i per peticions de veïns d’altres barris, la iniciativa es va anar estenen. Així, s’han fet “batudes” d’escombraries a la zona de Can Boada o de Can Roca (riera de Can Bogunyà).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa