MónTerrassa
El consum d’alcohol en els joves, en la primera jornada del Pla de Drogues
  • CA
Presentació de la jornada sobre drogues i adolescents | Rafel Casanova BCF

!--akiadsense-->

Aquest divendres ha tingut lloc la jornada Alcohol: droga legal, debat social, al Vapor Universitari de Terrassa. La jornada, s’adreça principalment a professionals i també a la ciutadania en general, i està organitzada per l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei de Salut i Comunitat i de la comissió permanent del Pla Local de Drogues 2017-2020, sent la primera organitzada en el marc d’aquest pla.

La jornada aborda el consum d’alcohol entre el jovent des de diverses perspectives: salut, serveis socials, associacions i entitats, mitjans de comunicació, espais d’oci i cossos de seguretat. Aquesta jornada és la primera del Pla Local de Drogues 2017-2020, que a més de contemplar diferents eixos de treball i treballar en xarxa entre diversos serveis municipals, entitats i agents de salut, preveu realitzar una jornada anual de format i de temàtica diversos segons les línies de treball prioritàries. El Pla consta d’una primera fase de diagnosi (fins a finals de 2018), i una d’implementació (2019-2020).

Entre els ponents hi ha hagut el subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, qui ha presentat les polítiques de salut al voltant del consum d’alcohol; la psiquiatra de la Unitat d’alcoholisme de l’Hospital Universitari de MútuaTerrassa, Olga Simón, que ha parlat del consum d’alcohol en les dones; i el vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya, Salvador Alsius, qui ha tractat la presència de l’alcohol als mitjans de comunicació. A l’espai de debat hi han intervingut el coordinador tècnic d’AIDE, Pep Pitart; la directora d’ALBA, Ester Pérez; el director d’Energy Control, Josep Rovira; l’empresari Xavier Gómez, propietari d’un local d’oci nocturn; l’intendent major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores, i Francesc Sañé en representació d’Alcohòlics Anònims.

Durant la jornada també s’han presentat dades sobre evolució del consum d’alcohol entre la població adolescent a Terrassa en els darrers anys i s’informarà sobre l’estat del Pla Local de Drogues 2017-2020. Aquesta jornada ha estat la primera del Pla Local de Drogues 2017-2020, que a més de contemplar diferents eixos de treball i treballar en xarxa entre diversos serveis municipals, entitats i agents de salut, preveu realitzar una jornada anual de format i de temàtica diversos segons les línies de treball prioritàries. El Pla consta d’una primera fase de diagnosi (fins a finals de 2018), i una d’implementació (2019-2020).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa