MónTerrassa
Consulta pública sobre el Pla Director dels entorns del Vapor Albinyana

L’Ajuntament de Terrassa obre una consulta pública sobre el futur Pla Director dels entorns del Vapor Albinyana.

Els objectius són:

– Preservar la singularitat arquitectònica del conjunt d’edificis patrimonials de l’antic Vapor Albinyana.

– Potenciar les activitats, el comerç i el lleure dins l’espai públic, prioritzant l’espai per als vianants.

– Transformar els carrers de l’entorn de l’antic Vapor.

– Ampliar l’actual illa de vianants per incrementar la qualitat ambiental de l’espai públic.

– Rehabilitar els elements patrimonials perque siguin sostenibles, millorant l’eficiència energètica, incorporant energies renovables i noves tecnologies.

Podeu trobar informació sobre el procés aquí

La Fàbrica Albiñana Ribas, coneguda també com el Vapor Albiñana i popularment com la Farinera, és un conjunt d’edificis. Està formada per un complex de naus paral·leles que ocupen un parell d’illes de cases compreses entre els carrers de Sant Gaietà, Cervantes, Mare de Déu dels Àngels i Sant Valentí.

És un edifici industrial que consta d’una sèrie de naus rectangulars d’una sola planta, col·locades paral·lelament i separades per passadissos anomenats «barris». L’esquema compositiu de les naus és comú a totes elles, tant en volum com en els elements constructius, amb predomini del buit sobre el mur, que es palesa en la successió d’obertures d’esquema vertical practicades en cada parament. Aquestes naus formen cadascuna un capcer triangular amb façana al carrer.

El conjunt industrial es completa amb un altre cos rectangular, paral·lel a les naus i de tres plantes d’alçada, que dóna al carrer de Cervantes i que segueix el sistema vertical d’obertures, col·locades ordenadament i amb impostes de separació dels forjats remarcades per unes cornises. Tota la construcció està realitzada sobre maó vist. L’edifici de tres pisos que hi ha a la cantonada del carrer de Cervantes és el més antic, del 1893. La resta d’ampliacions són del 1899, 1900 i 1907. Es va construir als terrenys de l’antiga fàbrica de farina de Josep Barba, del 1882, que fou comprada i ampliada amb noves naus per l’industrial tèxtil Ramon Albiñana i Ribas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa