MónTerrassa
El Consorci de Residus repartirà 22.000 bosses compostables a comerços
  • CA

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental repartirà al llarg d’aquesta setmana 22.000 bosses compostables amb nanses als comerços dels petits municipis per lliurar als clients que hi facin compres, amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis beneficiats d’aquesta iniciativa. Aquests seran Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

L’acció es porta a terme en el marc de la commemoració del Dia de la Terra, aquest divendres 22 d’abril. Durant la campanya de Nadal ja es va fer una primera prova pilot distribuint bosses compostables al municipi de Matadepera.

Aquesta és una acció de suport als establiments comercials que es fa en el marc del Projecte d’Impuls a la recollida selectiva (PIRS), que vol evitar l’ús de les bosses de plàstic, així com també incentivar la recollida de les restes orgàniques de forma correcte per part de la ciutadania. Les bosses compostables que els comerços lliuraran amb la compra feta, es poden reutilitzar per a llençar l’orgànica al contenidor marró.

El president del Consorci Residus Vallès i alcalde de Matadepera, Nil López, ha assegurat que “volem fer costat al comerç en la millora de la gestió dels residus i una acció puntual com aquesta pot ajudar a reduir el plàstic a les botigues alhora que es facilita la recollida de l’orgànica a la ciutadania, amb les bosses compostables. Generem un cercle d’aprofitament i reciclatge que és bo per a tothom”.

22 d’abril, Dia de la Terra

El Dia Internacional de la Mare Terra va començar a celebrar-se el 22 d’abril de 1970 per impuls de senador i activista ambiental nord-americà Gaylord Nelson, com una data per reflexionar sobre el benestar de la planeta i crear una consciència comuna al voltant dels problemes de la contaminació, la conservació de la biodiversitat i altres preocupacions ambientals per protegir la Terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa