MónTerrassa
Consells per reciclar i reutilitzar els residus nadalencs
  • CA

Durant les festes de Nadal es genera una quantitat de residus molt superior a l’habitual per aquest motiu un cop finalitzades les festes el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental recomana la necessitat de reciclar i de reutilitzar tot allò que sigui possible. Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, generem un 3% més de residus per Nadal que la resta de l’any. Els residus de vidre es disparen un 45%, seguit del paper i el cartró, amb un 23% més, i els envasos lleugers, amb un 5%. L’ens comarcal ha fet pública una sèrie de recomanacions per facilitar la gestió ordenada i selectiva de les deixades generades durant les festes.

Cada residu ha d’anar al contenidor corresponent o bé a la deixalleria municipal:

– Les restes de menjar han d’anar al contenidor d’orgànica que és de color marró.

– Els envasos de vidre cal dipositar-los al contenidor verd.

– Els embolcalls de paper de regal i les caixes de cartró han d’anar plegades per reduir espai i les hem d’entrar al contenidor blau.

– Els envasos de plàstic i les llaunes les hem de dipositar al contenidor groc.

Per tal de mantenir la ciutat neta, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental recomana no deixar cap residu fora o al costat dels contenidors. Sempre que es pugui s’ha de dipositar tot a dins. Un bon consell és anar baixant les deixades de manera esglaonada, no totes de cop i al mateix dia, així evitarem col·lapsar els contenidors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa