MónTerrassa
Consells per a unes festes sostenibles
  • CA

El Nadal és una festa molt especial, uns dies molt especials, i aquest 2021 potser una mica més perquè es pot tornar a gaudir del carrer malgrat que la pandèmia encara està molt present i que cal seguir fil per randa totes les mesures de seguretat que marca el Procicat.

Hi ha accions que podem fer per un Nadal millor. Consells per a unes festes sostenibles

Residus
Evita embolcalls innecessaris per als regals. Ves a comprar amb bossa reutilitzable, cistell o carret d’anar a comprar. Separa cada fracció i procura no llençar tots els residus el mateix dia per no saturar els contenidors.

Verd nadalenc
Compra un arbre de Nadal procedent d’un viver controlat. Passades les festes, deixa’l al costat del contenidor de matèria orgànica per tal de fer-ne compost. Evita utilitzar molsa, grèvol, galzeran, boix, càdec i savina. Pots emprar fulles seques, sorra, serradures, escorça i materials reciclats.

Malbaratament alimentari
Organitza bé els menús i planifica les compres per evitar llençar el menjar. Recorda que hi ha persones amb mancances alimentàries i que pots fer aportacions d’aliments a entitats com El Rebost.

Joguines
Evita les joguines sexistes i bèl·liques i tria les que potenciïn la cooperació i el joc en comú. Valora els continguts educatius dels jocs.

Consum
Evita les compres compulsives. Fes un consum responsable, solidari i just. Utilitza la taifa a l’hora d’anar a comprar i redueix l’ús d’envasos i bosses de plàstic.

Energia
Evita el consum energètic elevat. No utilitzis més il·luminació i calefacció de les que necessitis.

Mobilitat

Sempre que puguis, fes servir el transport públic i ves amb bicicleta i a peu. Si has d’agafar el cotxe, consulta els aparcaments disponibles a la ciutat a: terrassa.cat/aparcament

Gaudeix del Nadal amb seguretat
Aquestes festes pren les mesures necessàries per evitar el contagi de la covid-19. Protegeix-te a tu i a la resta de persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa