MónTerrassa
El Consell Comarcal ofereix activitats educatives als esplais al juliol

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ofereix cinc activitats educatives durant el mes de juliol per a esplais i centres de joves sobre igualtat, convivència, canvi climàtic i competències digitals. Els tallers volen donar continuïtat a la Guia d’Activitats Eductives comarcal més enllà del període acadèmic com a suport dels espais i centres de joves i altres espais d’educació informal per infants. Totes les activitats són gratuïtes.

D’una banda, en l’àmbit de la igualtat i la interseccionalitat, es proposta un taller d’educació per a la promoció de la igualtat i la prevenció del bulling. L’objectiu és reflexionar entorn els diferents tipus de discriminacions que poden patir les persones, promocionar la igualtat i lliurar-se d’estereotips, prejudicis i estigmes.

En l’àmbit de la cultura de la pau, es proposa el taller de hip-hop ‘Rimant Rumors’. En aquest cas es presenta el hip-hop com una eina per mostrar la diversitat cultural, així com els seus orígens reivindicatius com a eina per a la transformació social. Així doncs, es vol sensibilitzar sobre els prejudicis i els rumor, donant als joves l’oportunitat d’expressar-se a través de llenguatges que els són familiars, com el ball i la música.

Dues activitats per tractar el canvi climàtic

El canvi climàtic és un altre punt d’interès de les activitats d’estiu que compta amb dues activitats. D’una banda, la proposta ‘El Repte Climàtic: perspectives i accions ecofeministres enfront el canvi climàtic’, un taller participatiu que vol identificar les causes i conseqüències del canvi climàtic des d’una perspectiva eco-feminista i relacionar aquestes causes amb les violències masclistes. D’altra banda, el taller d’estiu d’energia solar, per sensibilitzar les persones adolescents i joves sobre els avantatges de les energies renovables en l’escenari d’emergència climàtica.

Els riscos i els avantatges de les xarxes socials

A l’àmbit de Noves tecnologies trobem l’activitat ‘Aprenent a ser humans en l’era digital’ per “generar una perspectiva crítica sobre la informació que rebem a l’era virtual”. El taller explora com es construeix i com funciona la identitat en el món de les xarxes socials i vol abordar els riscos de les xarxes i alhora visibilitzar com el món virtual també pot ser una eina per treballar la resolució de conflictes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa