MónTerrassa
Conesa demana a Rull que el túnel de Vallvidrera sigui com els altres

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que el túnel de Vallvidrera tingui el mateix tractament que la resta de peatges catalans. En una trobada que la batlle ha mantingut amb Rull aquest dimarts, l’alcaldessa ha afirmat que veu “molt positiva” la iniciativa del departament d’avançar cap a un nou sistema – com ja fan altres països europeus – que permeti circular durant tot l’any per la xarxa viària mitjançant el pagament d’una taxa anual. Ara bé, ha demanat a Josep Rull “que el túnel de Vallvidrera no quedi fora d’aquest nou sistema”.

Rull ha recollit la petició i ha recordat que el nou model “encara no està tancat”. El nou pla es presentarà un cop finalitzin les reunions del grup de treball que inclou els grups parlamentaris, patronals, sindicats, associacions municipalistes, col·legis professionals, entitats de transportistes de mercaderies i empreses concessionàries de les autopistes.

El plantejament inicial de l’executiu català preveu mantenir el peatge del túnel de Vallvidrera com a peatge dissuasiu d’entrada a Barcelona per frenar l’accés en vehicle privat a la capital catalana en el conjunt de mesures que s’estan prenent per limitar la circulació dels cotxes més contaminants.

Nou comentari

Comparteix