La concentració en favor dels presos polítics es reprèn

Concentració diària al Raval de Terrassa en favor dels presos polítics

Ciutadania de Terrassa torna a manifestar-se davant l’Ajuntament de Terrassa per reclamar la llibertat dels presos polítics i la independència de Catalunya. Fa unes setmanes es van aturar les mobilitzacions pel confinament causat pel coronavirus, i s’ha cregut que ara, en les primeres fases del descofinament era el moment de tornar-hi.

Concentració diària al Raval de Terrassa en favor dels presos polítics

Concentració diària al Raval de Terrassa en favor dels presos polítics | ANC

Assemblea-Terrassa per la Independència ha fet un comunicat per explicar-ne les raons

• L’estat espanyol ha utilitzat la pandèmia com una excusa per decretar i mantenir un estat d’alarma totalment innecessari. Les mesures sanitàries i de confinament es podien haver aplicat a partir d’altres eines legals. Però al govern espanyol li ha interessat decretar-lo per recentralitzar competències i aplicar un nou 155 encobert.

• Es podien haver seguit les recomanacions sanitàries, i alhora respectar els drets fonamentals, entre ells, el dret a la manifestació.

• Som totalment conscients de les mesures que hem de respectar. Per això ens hem manifestat utilitzant mascaretes, gel desinfectant, mantenint en tot moment el distanciament recomanat…No donarem la mateixa imatge d’altres grups que es manifesten sense respectar les més bàsiques normes de seguretat. Que criden “llibertat” quan són ells els que constantment, vulneren la llibertat dels altres.

• Hem tornat a sortir al carrer, perquè la reivindicació per la independència no l’hem oblidat ni un sol dia. I després d’aquesta crisi, tenim encara més clar que és l’únic camí per al progrés real del nostre país. I hem sortit també, com no podia ser d’una altra manera, per posar de manifest que la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats és una necessitat urgent, i per recordar que encara estan obertes desenes de causes contra l’independentisme. No ho hem oblidat ni un minut!

Per tot això ahir ens vam manifestar davant de l’Ajuntament i ho tornarem a fer els propers dies.

Concentració diària al Raval de Terrassa en favor dels presos polítics

Concentració diària al Raval de Terrassa en favor dels presos polítics | ANC

Nou comentari