MónTerrassa
La comunitat universitària de Terrassa vota el nom d’una nova plaça
  • CA
Enderroc de l'antiga fàbrica Flotats de Terrassa
Enderroc de l’antiga fàbrica Flotats de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d’Universitats, ha posat en marxa un procés participatiu entre la comunitat universitària de la ciutat per seleccionar una proposta de denominació d’una nova plaça ubicada al carrer de Colom, davant de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Es tracta d’un nou espai sorgit després de la reurbanització de la zona que ocupava l’antiga fàbrica Flotats.

En els darrers mesos, el Servei d’Universitats s’ha encarregat de recollir les propostes de noms de dones que han destacat al llarg de la història dins l’àmbit científic i que s’han fet arribar des dels diferents centres universitaris del Campus de la ciutat. Un cop recollides, i desprès de coordinar-se amb la Comissió del Nomenclàtor, s’ha enviat un qüestionari a les diferents escoles i centres universitaris de Terrassa (Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual, ESEIAAT; Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa, FOOT; Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, CITM; Euncet Business School; Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC; Escola Superior de Comerç i Distribució, ESCODI i la Universitat Oberta de Catalunya, UOC). L’objectiu és que totes les persones que formen part de la comunitat universitària, l’alumnat, el professorat o el Servei de Personal d’Administració i Servei (PAS), puguin votar una de les cinc opcions proposades:

– Ada Lovelace: Londres 1815-1852. Matemàtica i pionera de la informàtica mecànica.

– Elena Piscopia: Venècia 1646- Pàdua 1684. Va ser la primera dona en obtenir un doctorat. Estudià filosofia, matemàtiques i teologia.

– Hedy Lamarr: Viena 1914- Altamonte Springs 2000. Actriu, productora i inventora.

– Quiteria Tarragó: Les Piles 1896-Vilafranca del Penedès 1980. Llevadora, activista i primer dona regidora a l’Ajuntament de Terrassa.

– Maria la Jueva: Alexandria (entre els segles I-II?) Primera dona alquimista i gran descobridora de la ciència pràctica.

Segons ha explicat el regidor d’universitats, Pep Forn: “Amb aquesta iniciativa, volem dur a terme una nova acció que contribueixi a visibilitzar i posar en valor el treball i l’important paper que han jugat les dones al llarg de la història dins l’àmbit científic i tecnològic, i en la línia del treball iniciat amb projectes com el Congrés Dones, Ciència i Tecnologia. Per fer-ho és molt important comptar amb la complicitat, el suport i la implicació de la comunitat universitària, uns dels actius i dels valors fonamentals de present i de futur dels que disposa la ciutat de Terrassa”

El Servei d’Universitats recollirà totes les respostes que es rebin fins al proper 23 de novembre i la proposta més votada s’elevarà a la Comissió del Nomenclàtor per a la seva validació i, en cas afirmatiu, posteriorment elevar-la a l’alcalde de Terrassa, encarregat de signar el decret que donaria nom a la plaça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa