MónTerrassa
La Comunitat Educativa de Terrassa es defensa de les acusacions d’adoctrinament
  • CA

La Comunitat Educativa de Terrassa té pensat intervenir en el ple municipal d’aquest dijous per tal de manifestar el seu posicionament en contra de la “campanya difamatòria d’acusacions d’adoctrinament que s’està fent des d’alguns partits polítics i per part d’algunes personalitats, fets tots ells de caire antidemocràtic i en contra de l’Escola Catalana”. L’entitat demanarà als partits polítics que es posicionin. El manifest, obert encara a l’adhesió de les escoles i comunitats educatives de la ciutat i de la comarca, exposa que:

“-Exigim l’alliberament dels membres del govern que són a la presó així com d’en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Els primers són els nostres representants legítims, escollits democràticament a les darreres eleccions autonòmiques del setembre del 2015, i els segons activistes socials de contrastada i llarga trajectòria pacifista. En ambdós casos es tracta d’empresonaments que estan totalment fora de lloc en una societat pacífica i democràtica com és la catalana.

Ens posicionem en contra de l’aplicació de l’article 155. La considerem inacceptable ja que atempta contra el dret de les ciutadanes i els ciutadans catalans a escollir els seus representants polítics. Es tracta d’un atac contra les institucions d’autogovern de Catalunya. Per això ens oposarem a seguir les instruccions derivades de l’aplicació d’aquest article que afectin el normal desenvolupament de l’Escola Catalana, en casque n’hi hagi.

-Aquestes darreres setmanes i dies hem pogut veure atacs concrets contra l’Escola Catalana: denúncies presentades a docents de la Seu d’Urgell i altres municipis que han hagut de presentar-se al jutjat, iniciatives de delacions anònimes cap a docents impulsades per l’extrema dreta que busquen l’autocensura i la por per impedir als docents l’exercici de la llibertat d’expressió a l’aula, aparició de pintades intimidatòries de caire feixista a diversos centres escolars de la ciutat i de la comarca. Tots aquests actes realitzats amb la voluntat explícita de trencar la cohesió social, pilar fonamental de l’Escola Catalana.

Exigim preservar i respectar el desenvolupament de la tasca docent i del col·lectiu que la desenvolupa, el qual ha demostrat sempre la seva sensibilitat i professionalitat en encarar temàtiques i problemàtiques socials,fent-ho sempre des d’una perspectiva crítica i ajudant l’alumnat a dotar-se d’eines per a entendre i analitzar el món que l’envolta tot fomentant els Drets Fonamentals i la dignitat de les persones recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa