MónTerrassa
Compromís per construir el nou Parc de Bombers de Terrassa en màxim 2 anys

El nou parc de Bombers de Terrassa serà una realitat en els pròxims dos anys, o sigui, abans de 2025. Aquest ha estat el compromís que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en la visita que s’ha dut a terme aquest dimarts al matí a les actuals instal·lacions del cos d’emergències.

La construcció del nou parc suposarà una inversió de 4,6 milions d’euros i les obres està previst que s’iniciïn en els pròxims mesos. La ubicació serà la mateixa parcel·la on es troba en l’actualitat, en una àrea a cavall de teixits industrials i residencials, al barri de Plaça Catalunya – Escoles Industrials. És a dir, s’enderrocarà l’edifici existent i se’n farà un de nou, adequats a les noves necessitats. L’única part que sobreviurà és el soterrani, que s’adaptarà com a zona de pràctiques. I es construirà una torre sobre el soterrani existent. Es fomentarà l’ús de materials de construcció durables i de fàcil manteniment.

Un parc amb 53 bombers actius 24 hores

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, “aquesta és una gran notícia ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per a Terrassa i alhora permetrà al Cos de Bombers de la ciutat, disposar d’unes instal·lacions adients i en consonància amb la ciutat”. A més, l’alcalde afegeix que “aquesta és una reivindicació de ciutat que hem anat treballant i finalment podem dir fermament que la ciutat tindrà el nou parc que es mereix en dos anys”.

El nou edifici es distribuirà en tres alçades: planta semisoterrani (ús gimnàs i instal·lacions), planta baixa (part administrativa, vestidors, aula i cotxera) i planta primera (locals de descans, cuina, menjador i terrassa). En total la superfície construïda serà de 1800,17 m2. A nivell energètic, s’instal·laran plaques fotovoltaiques que responguin a les necessitats energètiques del parc amb la voluntat de convertir-lo en un edifici sostenible i amb consum quasi nul.

Les noves instal·lacions donaran acollida a 41 bombers funcionaris més 12 de voluntaris, que realitzen un servei actiu de 24 hores, els set dies de la setmana. El parc pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) i, com a dada per saber la magnitud i la seva importància, destaca que durant el 2021 es van dur a terme 1.882 serveis.

Visita al Parc de Bombers del conseller Elena i l’alcalde Ballart | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa