MónTerrassa
Comencen les obres per al nou ascensor a Poble Nou – Zona Esportiva
  • CA

Aquesta setmana han començat les obres de construcció del futur ascensor al barri de Poble Nou – Zona Esportiva de Terrassa. Els treballs s’estan duent a terme a la cruïlla de la Ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars. “Complim una reivindicació del veïnat i fem un pas més per millorar l’accessibilitat dels carrers de la ciutat”, ha manifestat l’alcalde Jordi Ballart, recordant una trobada amb els veïns del barri en què exposaven aquesta preocupació, i ha assegurat que amb aquest nou ascensor s’afavorirà l’accés al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer o a les parades d’autobús.

Amb l’ascensor públic se salvarà un desnivell de 6,5 metres entre els dos carrers. A més, cal tenir present que la forta topografia del carrer Monistrol, amb un mur de més de 200 metres de llargada, segrega les illes compreses entre aquest mateix carrer i la ronda de Ponent. El projecte executiu es va aprovar el novembre de 2017 i aleshores es van realitzar dos processos de licitació de l’obra. Però van quedar deserts. Així que es va fer una revisió del projecte, que va anar càrrec de l’empresa Planas Esquius Segati, i es va aprovar de manera definitiva el novembre de 2018. El pressupost d’execució és de 157.859,12 euros, un cop sotmès a la informació pública i a la sol·licitud d’informes per part del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat i de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Obres a la ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars | Rafel Casanova BCF

Aquest passat mes de març, l’Ajuntament de Terrassa va decidir treure el projecte del calaix i posar-lo en funcionament. Va ser així que es va fer una modificació del crèdit d’inversions al pressupost municipal d’aquest 2021 i es va poder licitar de nou l’execució de l’obra per aquest mateix any. Estava previst que es obres comencessin a principis de l’any vinent, però s’han pogut avançar terminis. Està previst que els treballs de construcció del futur ascensor finalitzaran en un període de sis mesos.

L’actuació consisteix, segons va informar l’Ajuntament de Terrassa en el moment d’iniciar el procés de licitació, en la instal·lació de dues estructures metàl·liques independents, una interior per a la subjecció de la cabina i una exterior que és el marc de tot el parament exterior. L’acabat exterior serà tota una caixa de vidre, per tal de complir els requisits de seguretat i accessibilitat.

Obres a la ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars | Rafel Casanova BCF

Per la seva banda, el regidor d’Obra Pública, Raúl Ibáñez, ha afirmat que “amb aquestes obres donem resposta a una demanda històrica de la ciutadania, que veia molt necessari millorar l’accessibilitat en aquest tram. Amb el nou ascensor, estem segurs que facilitarem la vida de molts veïns i veïnes i també complim amb el nostre compromís de fer una ciutat per a tothom, més còmoda i ben connectada».

Obres a la ronda de Ponent amb la carretera de Rellinars | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa