MónTerrassa
Comencen les obres del mur de protecció de la riera de les Arenes
  • CA

Les obres del mur de protecció de la riera de les Arenes ja han començat. L’empresa Tec Raul S.L construirà un mur d’escullera en el tram urbà comprès entre el pont de França, situat al barri de Can Parellada, i la seva confluència amb la riera del Palau, al barri de les Fonts. L’objectiu és evitar el risc d’inundació en cas de forts aiguats, millorar la canalització d’aquest tram en cas d’una crescuda sobtada de pluges, i que aquesta sigui capaç de conduir l’aigua sense afectar les zones urbanitzades dels entorns propers.

L’empresa té un termini previst de quatre mesos i el cost dels treballs és de 281.071,57 euros. La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, explica que el tram sobre el que s’està actuant “ens preocupava molt, ja que es tracta del tram urbà més inundable, segons indiquen els mapes de perillositat, que es troba en un àmbit en el qual habiten més de 100 persones. La seguretat de les rieres és una demanda històrica de la Comissió de rieres i és una prioritat per a aquest equip de govern”.

Un mur de 150 metres de longitud i més de 3 metres d’alçada

El mur serà de 150 metres de longitud i 3,5 metres d’alçada i s’aixecarà amb pedra d’escullera d’entre 1.200 i 2.000 quilos. Estèticament, aquesta solució té un menor impacte visual que no genera cap discordança amb l’ambient fluvial de la zona, i a més, es dona compliment els criteris mediambientals i hidràulics. La fonamentació del mur, d’1,5 metres, es farà amb formigó. També es prolongaran les tres travesses de formigó que hi ha a la llera, de manera que quedin encaixades en el nou mur d’escullera.

Els mapes oficials de perillositat i risc d’inundació (MAPRI) determinen que, en cas d’una avinguda molt extraordinària, les aigües puguin sobreeixir en el marge esquerre de la riera, just abans del pont de la carretera de Rubí, inundant part del carrer de Roma i els espais adjacents. Amb l’execució d’aquests treballs, aquesta zona urbana de les Fonts deixarà de tenir la consideració d’inundable, perquè s’estabilitzarà el marge de la riera, quedant protegit de possibles erosions o moviments del mur d’escullera, i la prolongació de les travesses de formigó ajudarà a alentir la velocitat de l’aigua a la llera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa