Entre els mesos de gener a juny i de setembre a desembre del 2017, cada diumenge al matí el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac organitza passejades guiades per donar a conèixer el seu entorn i immens patrimoni natural i cultural. Les sortides es fan els diumenges al matí i cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat.

Els quaranta itineraris programats aquest 2017 permeten descobrir el patrimoni natural i cultural del Parc, tot gaudint de l’entorn. El cicle de sortides es duu a terme en diferents indrets de l’espai protegit per tal d’oferir una visió àmplia de la diversitat del paisatge i del patrimoni.

Els itineraris proposats tenen una durada d’entre 2 i 4 hores i van dirigits a un públic general i familiar. A més a més, són guiats per un expert coneixedor del territori que ajudarà els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir racons amagats del Parc i dels seus municipis.

Entre les quaranta sortides, n’hi ha per conèixer el relleu de la serra de l’Obac, les font i surgències, els Caus de Mura, les tines de la Bauma Roja, els pous de glaç, la vinya, els bolets, el bosc i les orquídies, les herbes de Sant Joan, els ocells i els mamífers, etc., i d’altres que ressegueixen les històries de maquis i de masies, les rutes dels bandolers i, també, sortides poètiques.

Podeu consultar totes les passejades al programa. Al llibret, les activitats senyalades amb un asterisc * són recomanades pel Geoparc de la Catalunya Central.

Informació general

Preu per sortida: adults, 3 euros; menors (entre sis i dotze anys) i majors de 65 anys, 2 euros. 10% de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals.

Horari: de les 11 a les 14 h, tret que se n’indiqui un altre de diferent.

Requisits: cal dur calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua.

Reserves: és imprescindible inscriure’s prèviament per tenir garantida la participació.

Informació i inscripcions: contacteu directament amb els organitzadors de cada sortida. Trobareu les dades a la fitxa de l’activitat al programa.

Nou comentari

Comparteix