MónTerrassa
Comença la vacunació infantil a Terrassa
  • CA

Aquest dimecres, 15 de desembre, s’inicia la campanya de vacunació contra la Covid-19 dels infants d’entre 5 a 11 anys. A Terrassa, s’obren dos nous punts: el primer, a la primera planta de l’Hospital de Terrassa; el segon, a la segona planta de l’edifici del Castell de Mútua Terrassa. A la comarca, només hi haurà dos punts més, un ubicat a Sabadell i un altre a Cerdanyola. Així ho ha anunciat el departament de Salut, que informa que a la regió sanitària Metropolitana Nord s’han instal·lat, inicialment, fins a dotze punts perquè els nens i nenes puguin ser vacunats. Aquesta oferta es podria ampliar i/o modificar en els propers dies.

Barcelonès Nord
▪ CAP Doctor Robert. Badalona
▪ Hospital Germans Trias (Can Ruti). Nou edifici UCI. Badalona
▪ Hospital Esperit Sant. Santa Coloma de Gramenet

Maresme
▪ Hospital de Sant Jaume. Mataró
▪ Sala de plens de l’Ajuntament. Premià de Dalt.

Vallès Occidental
▪ CL Fontetes. Cerdanyola del Vallès
▪ CAP Concòrdia. Sabadell.
▪ Hospital de Terrassa, planta 1a. Terrassa
▪ Mútua Terrassa, c. del Castell, 25, planta 2a. Terrassa

Vallès Oriental
▪ CAP Sant Miquel. Granollers
▪ CAP Plana Lledó. Mollet del Vallès
▪ CAP Corró d’Avall. Les Franqueses del Vallès

Alguns d’aquests PVP només vacunaran infants, mentre que en d’altres es vacunaran infants i adults, sempre amb circuits completament diferenciats; o bé es faran cues diferenciades o es separarà la vacunació per horaris.

Requisits per rebre la vacuna

Des de Salut recorden que la vacunació del grup d’entre 5 i 11 anys només es farà de manera programada, amb cita prèvia, a través de VacunaCovid. Es pot fer per iniciativa pròpia o després d’haver rebut l’SMS que s’enviarà a aquelles persones a les quals es tingui el contacte de telèfon mòbil. Es recorda que els infants hauran d’anar acompanyats per un adult, i en el cas que no sigui el tutor legal o progenitor -com per exemple, els avis- s’haurà de presentar un document de consentiment informat, tal com ja es va fer en la vacunació d’adolescents de 12 a 15 anys.

Com s’ha especificat, als infants se’ls administra la mateixa vacuna que als adults, però la dosi és d’un terç (10 micrograms) de la que es posa als adolescents o adults. Això sí, la dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar-ne dues dosis separades per 8 setmanes. Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb test d’antigen, PCR o serologia positiva- es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d’inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d’haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la COVID-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d’adults.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa