MónTerrassa
Comença l’ampliació de la depuradora de Viladecavalls est, amb una inversió d’1,7 milions
  • CA
Depuradora de Viladecavalls est
Depuradora de Viladecavalls est | cedida

!--akiadsense-->

Avui han començat els treballs per ampliar la depuradora de Viladecavalls est, a la comarca del Vallès Occidental. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat els treballs a la unió temporal d’empreses formada pel grup empresarial Sorigué, SAV i Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM), per un import superior als 1,7 MEUR. Els treballs tindran una durada superior als 9 mesos.

La depuradora augmentarà la seva capacitat de 900 a 2.200 m³/dia, adequant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures, mitjançant l’ampliació dels elements de tractament de la depuradora i la remodelació d’alguns elements existents.

Els treballs, que es duran a terme garantint el funcionament de la planta, consistiran en l’ampliació del pou de bombament de capçalera, la instal·lació d’un nou pretractament mitjançant un equip compacte, la construcció d’un nou tractament biològic format per dues línies de reactor biològic tipus seqüencial (conegut com a SRB, de l’anglès Sequencing Batch Reactor) i la reconversió d’un edifici existent de pretractament en edifici de serveis, entre d’altres.

A més, es construirà un nou edifici per als bufants, s’instal·laran nous elements d’emmagatzematge i dosificació de clorur fèrric per a desfosforació, noves instal·lacions per a desinfecció de l’aigua de serveis, un nou bombament de purga de fangs des dels nous reactors SBR i noves bombes de fangs espessits, entre d’altres millores.

Actualment, Viladecavalls, amb una població de 7.400 habitants, disposa de dues depuradores més en servei, les dels sectors oest i sud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa