MónTerrassa
Comença la formació del voluntariat LECXIT d’impuls a la lectura
  • CA

Els dies 21, 23 i 30 d’octubre es fa a Terrassa la formació del voluntariat LECXIT, programa d’impuls a la lectura, dissenyat per la Fundació Jaume Bofill i promogut pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa i el Servei LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) del Servei Educatiu del Vallès Occidental II, Departament d’Ensenyament. S’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn, projecte comú entre les dues administracions, que s’adreça a augmentar i millorar les oportunitats educatives de l’infant en un context d’educació a temps complet (Educació 360o). En total, s’han organitzat 4 formacions per atendre un total de 100 voluntaris i voluntàries. Tres d’elles van a càrrec de la Fundació Jaume Bofill i la restant a càrrec del Servei LIC del Departament d’Ensenyament.

L’objectiu de les formacions és facilitar al conjunt del voluntariat indicacions i pautes sobre el funcionament d’una sessió LECXIT, el tipus de material que es pot utilitzar i qüestions relatives a l’acompanyament i la relació amb l’infant. El programa LECXIT consisteix en la trobada setmanal de parelles formades per un voluntari/a i un infant de primària que necessita millorar la seva comprensió lectora. La majoria de les persones voluntàries provenen d’instituts i tenen l’oportunitat de fer aprenentatge servei o servei comunitari a través d’aquesta activitat. Els objectius del LECXIT són augmentar el gust per la lectura, millorar la comprensió lectora, prevenir l’absentisme escolar, fomentar l’educació en valors i el compromís social, millorar la integració i inclusió dels infants i afavorir el desenvolupament de l’alumnat en les àrees emocional, comunicativa i cognitives. Les trobades s’organitzen en horari extraescolar, a 10 centres educatius de primària, i a 4 biblioteques públiques de la ciutat.

Els punts LECXIT són els centres educatius Abat Marcet, Cultura Pràctica, Font de l’Alba, Francesc Aldea, Josep Ventalló, Marià Galí, Martí, Sala i Badrinas, Ramon Pont i Sant Llorenç i les biblioteques BD2, BD3, BD4 i BD6. Els centres de secundària que deriven l’alumnat voluntari són: Aimerigues, Cavall Bernat, Cultura Pràctica, Goya, Joaquima de Vedruna, Martí, Montserrat Roig, Ègara, Nicolau Copèrnic, Ramon Pont, Santa Eulàlia i Terrassa. A més, també hi participen una desena més de persones adultes, provinents de la Fundació Jaume Bofill.

Calendari de les sessions de formació:

A càrrec de la Fundació Jaume Bofill

Dilluns 21/10 de 16.30h a 19h: al Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona 180)

Dimecres 23/10 de 16.30h a 19h: al Centre Cívic President Macià (Rambla

Francesc Macià 189)

Dimecres 30/10 de 16.30h a 19h: a l’Institut Montserrat Roig (c. Cervantes, 46)

A càrrec de l’Equip LIC

Dimecres 30/10 de 9.30h a 12h30: a l’Institut Montserrat Roig amb alumnat de

cicles formatius del mateix centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa