MónTerrassa
Comença el taller “Records de tota una vida” a Can Palet de Terrassa
  • CA
Participants en un taller similar realitzat al Casal de la Gent Gran del poble de Mura | Associació El Llibre de la Vida

!--akiadsense-->

La nova edició del Activa el +60 inclou aquest any una activitat de l’Associació El Llibre de la Vida anomenada Records de tota una vida; una proposta d’estimulació cognitiva que ajuda a la gent gran a recordar, de manera natural, experiències passades amb la finalitat d’ajudar a potenciar la capacitat d’autoreconeixement alhora que contribueix a mantenir la identitat i a rememorar el que va passar en el transcurs de la vida. Tindrà tres sessions: 21 de febrer, 21 de març i 4 d’abril, de 16.30 a 18 h al Centre Cívic Alcalde Morera, a Can Palet.

L’objectiu del taller és induir a les persones participants cap a la seva memòria emocional i propiciar-ne els records personals positius. D’aquesta manera, el que es pretén és afavorir l’àmbit psicològic, sòciorelacional i emocional dels i les participants. El Taller “Records de tota una Vida”, no pretén només l’estimulació de la memòria biogràfica de les persones (memòria episòdica) sinó que cerca la potenciació del relat d’esdeveniments de les seves vides, les seves anècdotes i moments significatius, per tal d’aconseguir el plaer o la satisfacció de reviure aquests records.

La durada del Taller és de 3 sessions:

1. En la sessió inicial s’explica la dinàmica, es trenca el gel entre els assistents i ells aprenen a donar valor als records i a la interacció amb els altres participants.

2. La segona sessió esta dedicada a que ells aportin documents, fotògrafes, etc. al “calaix dels records” i es sentin protagonistes (opcionalment aquesta sessió es pot repetir una o dues vegades més).

3. La sessió de tancament serveix per fer un resum del que s’ha dit, dels records més compartits, de les anècdotes que han sorgit i per encoratjar als participants de que no deixi de trobar-se per parlar dels seus records.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa