MónTerrassa
S’inicia la construcció del circuit d’skatepark de Can Jofresa
  • CA
Projecte skatepark de Can Jofresa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha posat aquest dimecres en marxa les obres de construcció del nou circuit d’skatepark a Can Jofresa, una instal·lació que serà oberta a l’ús de tota la ciutat, i que se situarà al passeig central de l’avinguda de Can Jofresa, a l’espai limitat entre els carrers d’Albert Einstein i de Badalona, amb l’avinguda del Tèxtil. L’elecció d’aquesta zona del Districte 3 respon a les seves dimensions, a la fàcil adaptació topogràfica que requereix les exigències de la pista, a la proximitat amb la zona esportiva de Can Jofresa, així com també a la facilitat d’accessos i d’ocupació de l’espai públic en cas de celebració d’un campionat. Les dimensions d’aquest espai són de 3.472,63 m2, tot i que la superfície total construïda serà de 1.434 m2. Aquest serà el segon skatepark de Terrassa, ja que el primer, construït el 1995 (i remodelat els anys 2013 i 2016), està situat al barri de Sant Llorenç.

El projecte, que s’emmarca dins el programa d’actuacions Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic, ha estat dissenyat pels tècnics municipals, amb la col·laboració de l’Associació Egaraskate, especialitzada en el disseny i construcció de pistes d’skate, i d’un assessor extern, i va comptar amb la col·laboració del Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC, que va elaborar un estudi sobre la possible afectació sonora que tindria una instal·lació d’aquestes característiques a la zona.

Un dels objectius del projecte ha estat respectar la vegetació existent i integrar la pista d’skate en la mitgera sense alterar en excés la continuïtat de la línia enjardinada de l’avinguda de Can Jofresa. Les obres van a càrrec de l’empresa HPSA, Construcción y servicios medioambientales S.A. i tenen un termini d’execució de quatre mesos. El pressupost d’adjudicació és de 271.690,74 euros (IVA inclós).

Pel que fa a les afectacions, l’execució dels treballs comportarà l’anul·lació de l’aparcament de la banda oest de la mitgera, reservat per material d’obra, i també la realització de talls puntuals de circulació en un dels dos carrils de trànsit de l’avinguda de Can Jofresa per fer les connexions dels serveis.

Enllumenat i enjardinament

El nou equipament disposarà d’una nova xarxa i escomesa de llum perquè s’instal·laran columnes de 12 m d’alçada, que funcionaran en horari restringit, i de noves lluminàries. La ubicació del nou sistema d’enllumenat respon al criteri de donar una major uniformitat lumínica a la zona del bowl i una luminància moderada a la resta de la pista. El funcionament de tots els projectors s’adaptarà a l’horari de funcionament de l’skatepark. Inicialment es preveu que, a l’hivern, funcioni de 9 h a 23 h i, a l’estiu, de 8 h a 0 h. Fora d’aquest horari, es reduirà l’enllumenat del circuit.

Actualment, l’espai està enjardinat i compta amb pollancres, oliveres i plantacions arbustives, ja que la resta està cobert amb gespa. El projecte respecta al màxim la vegetació existent, perquè s’ha intentat reproduir l’enjardinament actual per mantenir la continuïtat amb la resta de mitgera de l’avinguda de Can Jofresa. Només es contempla l’eliminació d’un pollancre, ja que les tres oliveres i alguns dels arbusts es traslladaran al Viver Municipal. S’anul·laran els aspersors verticals a les zones arbustives reposades i, a les de nova creació, es col·locarà el sistema de reg per degoteig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa