MónTerrassa
Com localitzar Venus al cel de Terrassa
  • CA
El planeta Venus, un puntet al cel, vist des de la plaça de la Cultura a Terrasa | Marta Maseras

!--akiadsense-->

El reconeixerem molt fàcilment, és el més brillant. Per veure’l ens hem de situar mirant a ponent, a l’horitzó. Venus és el primer estel visible al capvespre al voltant de la posta del sol, i es veu per última vegada a la matinada, quan el cel comença a aclarir, i les estrelles han desaparegut.

Venus és el segon planeta més proper al Sol i és el més proper a nosaltres. Sovint es confon amb una estrella, o fins i tot un plat volador! La brillantor de Venus no és només a causa de la seva proximitat al Sol, el planeta està cobert d’una espessa capa de núvols, impossible de veure fins i tot pel més potent dels nostres telescopis. Reflecteix el 76% de la llum del sol.

El planeta té la mida semblant a la de la Terra. No obstant això, Venus és molt inhòspit. De fet, la seva atmosfera està composta principalment de diòxid de carboni i àcid sulfúric, un gas altament tòxic. El diòxid de carboni és el principal responsable de l’efecte hivernacle, que també està present aquí a la Terra. És quan els raigs del sol arriben , toquen a terra i no es poden reflectir cap a l’exterior. Part d’aquesta radiació, l’infraroig, és atrapat sota dels núvols i escalfa el planeta, fins a una temperatura de 500°. A més, aconsegueix 92 atmosferes, el que equival a la pressió que podem trobar a 900 metres de profunditat al mar. Un astronauta que viatgés al planeta quedaria aixafat immediatament.

El planeta deu el seu nom al seu aspecte atractiu. Venus que era de fet, la deessa de la bellesa i l’amor a l’antiga Roma, és realment un veritable Infern.

Aspecte diferenciat entre la Terra i Venus | M.M.

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laia a febrer 09, 2017 | 13:34
    Laia febrer 09, 2017 | 13:34
    Així acabarem si no cuidem el nostra planeta. ASFIXIATS. Coses interessants, per pensar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa