El XLV Carnestoltes de Terrassa comença a escalfar motors pel mes de juny. La presentació del cartell i la comparsa oficial per part de la confraria Mascarada ha encetat el compte enrere per celebrar el certamen més estiuenc i atípic de totes les edicions, que enguany comptarà amb els collons de Felip VI i Joan Carles I al seu cartell. La presentació ha tingut lloc aquesta tarda a l’Era de la Masia Feixa i ha anat a càrrec de la presidenta de l’entitat Mireia Gabaldà, juntament amb altres membres de l’entitat, qui n’han presentat tots els detalls en una roda de premsa.

El cartell escollit: “El pavo real”

El cartell escollit per representar el XLV Carnestoltes de Terrassa és “El Pavo Real”, una caricatura de colors vius de Felip VI en primer pla davant d’una cua de l’animal feta amb bitllets enlloc de plomes. El rei no porta pantalons, i dels seus genitals en surt el seu pare, Joan Carles I, en miniatura. Sota el pseudònim Sex Aravizu, l’artista ha presentat el cartell tapat amb un passamuntanyes, un antifaç i una gorra rosa. Ha dit que la imatge vol representar “el paral·lelisme entre els Borbons i el Rei del Carnestoltes”: “En els dos casos parlem de reis que han escollit el poble, amb una vida plena d’escàndols, d’excessos, i que deixen petjada allà on van”, ha declarat irònicament. Ha conclòs, amb humor, que “la diferència està en que el Carnestoltes dura set dies i aquests encara els hem d’anar patint”.

“El Pavo Real”, cartell del XLV Carnestoltes de Terrassa | Twitter Carnestoltes Terrassa

La comparsa oficial

Amics Mompalet, comparsa guanyadora de les dues últimes edicions del Carnestoltes de Terrassa, seran la comparsa oficial del certamen d’enguany, que portarà per nom “Les choni-pijas de Mompalet”. Segons han afirmat tres de les seves participants, “veureu una disfressa una mica barrejada, que ha vegades no sabreu que és”, i han avançat que “el nom potser no té res a veure amb la comparsa”.

“No hem ajornat la comparsa per l’estat actual de la pandèmia, sinó per la situació de fa 15 dies”, ha declarat Gabaldà, qui ha lamentat que les comparses no poguessin ajuntar-se per treballar, per ballar, i no tenir temps físic ni material per preparar el show. Ha afegit que tots els caps de setmana estaven plens fins el juny, motiu pel qual les dates escollides han estat el 4, 5 i 6 de juny. En aquesta línia, ha recordat que tots els actes alternatius que es duguin a terme aquest proper cap de setmana de febrer no tenen res a veure amb la confraria Mascarada.

Nou comentari

Comparteix