MónTerrassa
Els col·lectius feministes faran una marxa a Terrassa només per a dones
  • CA

Els col·lectius feministes La Guerrilla dels Cossos, Rudes Rebels i Quart Creixent organitzen accions per visibilitzar el dia en contra de les violències masclistes i sumar-se a la lluita per fer front aquestes. Es convoca una marxa de torxes no mixta (només de i per a dones) el dissabte 24 de novembre a les 19.30h des de Mútua Terrassa mentre que diumenge, 25 de novembre, es fa convocatòria a les 11.30h a la plaça de la Torre del Palau.

Els col·lectius han emès un comunicat en què manifesten que “un altre 25 de Novembre no oblidem les morts del patriarcat, són 89 feminicidis en el que va d’any. Sense oblidar les milers de dones que viuen situacions greus de violència patriarcal i masclista cada dia. Seguim lluitant perquè no oblidem i perquè hem decidit trencar amb el silenci, no callar. Perquè volem denunciar l’assetjament i persecució de la violència patriarcal i per reivindicar els nostres drets fonamentals. Perquè ens volem vives i amb vides dignes. El sistema patriarcal es basa en l’explotació i la invisibilització de les dones i de les persones que no segueixen els patrons cis-hetero-normatius. Lesbianes, trans, persones LGTBIQ, persones racialitzades i precaritzades som les víctimes d’aquest sistema. Patim violències de moltes formes i en diferents contextos i les rebem pel simple fet que el sistema ha normalitzat aquesta situació”.

“Volem denunciar i posar un focus de llum a les violències patriarcals que es produeixen en la nostra ciutat dia rere dia, violències de moltes tipologies i en molts contextos diferents però amb un eix d’opressió clar que és el del gènere. La societat ha de seguir sensibilitzant-se i sobretot, entenent aquest fenomen com una vulneració dels drets humans i sentir la necessitat urgent d’actuar per eradicar les violències que ens assetgen. Les dones, individualment i en la sí dels nostres col·lectius, treballem pel nostre empoderament personal i col·lectiu. Treballem en xarxa per incidir en aquest àmbit i ho seguirem fent perquè juntes som més fortes”, sentencien.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna a novembre 23, 2018 | 09:26
    Anna novembre 23, 2018 | 09:26
    Només per a dones ? Els homes no son els nostres enemigs ho son els maltractadors. Tal com està plentajada, sembla una marxa per a lesbianes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa