Aquest dijous, 21 d’octubre, clourà el primer curs expert en l’abordatge multidisciplinar d’oncologia orientat a professionals de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. La formació, que ha comptat amb una cinquantena d’assistents, va iniciar-se el passat mes d’abril i s’han celebrat un total de deu sessions, totes elles impartides per professionals dels serveis d’Oncologia, Hematologia i Farmàcia, juntament amb infermeria. També s’ha comptat amb la participació de professionals de la Unitat Genètica de Catlab. El seminari anava dirigit a infermers, facultatius mèdics i farmacèutics, a més de residents i personal tècnic de l’hospital. Des Mútua Terrassa consideren que aquesta primera edició ha tingut molt bona acollida i per això ja s’està treballant en pròximes sessions, perquè els professionals puguin actualitzar de forma periòdics els seus coneixements.

L’objectiu d’aquest curs ha estat “actualitzar el coneixement i aspectes pràctics del personal” relacionat en les àrees d’oncologia i hematologia, amb la finalitat de fer un abordatge integral davant d’aquests pacients. Alba Manzaneque, farmacèutica adjunta del servei de Farmàcia i responsable de l’àrea d’Oncologia i Hematologia de l’HUMT, ha estat l’encarregada principal de coordinar i vetllar pel bon funcionament del curs.

Les jornades formatives han abordat diferents temàtiques d’una hora cadascuna d’elles, per exemple, s’ha parlat del càncer de mama, de còlon i recte, de pulmó, de la leucèmia mieloide crònica i l’aguda, o el limfoma no Hodgkin. Només les sessions corresponents a mitjans de juny i principis de juliol van ser monogràfiques -amb dues hores per cadascuna- i es van dedicar a les toxicitats relacionades amb el tractament oncològic, per una banda i a la seguretat del pacient oncològic, per l’altra.

Aquest dijous, en la darrera sessió del programa s’aprofundirà en el mieloma múltiple, a càrrec del Dr. Josep Maria Martí Tutusaus, cap de servei d’Hematologia de l’HUMT i també s’abordarà el trasplant hematopoiètic i la teràpia amb CAR-T cells, en aquest cas a càrrec del Dr. Ferran Vall-Llovera, adjunt del mateix servei.Nou comentari