MónTerrassa
Cloenda del programa Internet Segura adreçat a adolescents
  • CA
Acte de cloenda del projecte Internet Segura de tu a tu | Mossos

!--akiadsense-->

Aquest divendres s’ha celebrat a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) la cerimònia de cloenda del projecte Internet Segura de tu a tu d’enguany. Aquesta iniciativa va ser impulsada per la Regió Policial Metropolitana Nord (Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme i Barcelonès Nord) l’any 2014. Actualment s’està duent a terme arreu de les comissaries de Catalunya formant part del Pla d’Acció Internet Segura del Cos amb l’objectiu de promoure i col·laborar en la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents. Aquest curs 2017/18 han participat a la RPMN 36 centres educatius i s’ha format a 428 joves, els quals han transmès la informació a 3.628 nens i nenes.

Dins aquest Pla es troba el projecte “Internet Segura de tu a tu“, una metodologia pionera de treball policial amb joves que té com a principal objectiu que aquests practiquin l’ús segur i cívic de la xarxa, tot cercant un clima positiu de complicitat entre ells i implicant en el projecte tota la comunitat educativa inclosos pares i mares.

La pràctica efectiva del projecte consisteix en fer que joves de 3r i 4t d’ESO rebin una formació per part dels mossos sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys de 6è de primària i 1r d’ESO. A més aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar. Per tal de donar suport a la iniciativa, mares, pares i docents també reben una sessió formativa. D’aquesta manera s’estableix un treball transversal entre la policia i tota la comunitat educativa.

A la cerimònia de cloenda els adolescents han pogut visitar les instal·lacions de l’ISPC, han presenciat una exhibició de la Unitat Canina, simulacions policials, han pogut pujar a diversos vehicles policials i també han visitat el Museu d’Història del Cos de Mossos d’Esquadra. Per finalitzar han rebut un diploma acreditatiu de la formació rebuda de mans de la comissària Alicia Muriana, cap de la Escola de Policia de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa