Entrega del xec

Entrega del xec | cedida

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social. Durant el mes de setembre els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat un total de 317.321 donacions que han fet possible recaptar 52.957,10€ per a la Fundació ACE. Aquest import es destinarà a l’atenció de persones amb Alzheimer i a les seves famílies. L’objectiu d’aquesta atenció és donar les eines i recursos adients a qui cuidarà la persona afectada per una demència per tal de millorar la seva qualitat de vida.

Mercè Boada, directora mèdica de Fundació ACE, ha volgut agrair el compromís social que Bon Preu demostra amb aquesta iniciativa. “Els cuidadors i cuidadores són el pilar entorn al qual pivota la cura de la persona amb demència. Donar- los formació i informació des del principi del procés resulta fonamental i, per això, és imprescindible que tant les administracions com les empreses apostin per col·laborar en el finançament d’aquests projectes. En nom de Fundació ACE, vull agrair la confiança i el suport que el Grup Bon Preu ha dipositat en nosaltres i l’impuls que això suposa per continuar avançant en la lluita contra l’Alzheimer”. La Fundació ACE realitza un diagnòstic interdisciplinari que els permet conèixer les necessitats actuals i futures de la persona afectada i de la seva família. Una d’aquestes necessitats és la de rebre formació específica sobre la demència i els seus símptomes, així com sobre estratègies de maneig de la situació. Cada mes, la Fundació realitza 3 sessions de 3 hores per als cuidadors o familiars de persones diagnosticades. A les sessions, s’aborden temes com el procés de la demència, estratègies de maneig, indicacions sobre com cuidar, informació sobre els recursos disponibles i recomanacions de suport al familiar cuidador. Formar els cuidadors o familiars de persones que han estat recentment diagnosticades de demència i donar-los les eines per abordar la malaltia és imprescindible per preservar la qualitat de vida de la persona afectada i del cuidador.

Durant aquest mes d’octubre les donacions van destinades a la Fundació Amics de la Gent Gran, que treballa per alleujar la soledat de les persones grans. Els programes d’acompanyament emocional de l’entitat es basen en la visita setmanal d’una persona voluntària a casa d’una persona gran. D’aquesta manera, amb el temps, s’estableix un vincle afectiu i de confiança entre el voluntari i la persona gran. Des de la posada en marxa de l’arrodoniment solidari el passat mes de febrer els clients de Bonpreu i Esclat ja han donat més de 530.000€ a través de les col·laboracions amb diferents entitats com el Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, l’Associació de Cardiopaties Congènites (aacic), Save the Children, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Impulsa i la Fundació ACE.

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer seguiment de l’estat dels projectes. Tanmateix, els clients reben un codi de donació que es facilita junt amb el tiquet de compra que els permet realitzar qualsevol consulta o gestió relacionada amb el donatiu. Actualment el Grup col·labora amb més de 140 entitats arreu del país fent donacions d’aliments. Més del 90% dels establiments Bonpreu i Esclat disposen d’acords per donar aliments a entitats com Càritas, Creu Roja, serveis socials d’ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar setmanalment producte sec i fresc.

Nou comentari