MónTerrassa
Clam dels veïns d’una zona d’oci nocturn per aturar l’incivisme i el soroll
  • CA

Els sorolls i l’incivisme en una zona d’oci de Terrassa ha arribat al ple municipal i ho ha fet amb un clam unànim per part de diverses comunitats de veïns que demanen a l’Ajuntament que hi posi fi. Es tracta de dos locals d’oci nocturn ubicats a la pastilla entre l’avinguda Jaume I amb Periodista Grané i Pintor Huguet, en la frontera entre els barris de Sant Pere Nord i d’Ègara. La desesperació és tanta que han decidit posar-se d’acord per visibilitzar el seu malestar amb una intervenció dins de la sessió plenària d’aquest divendres, dia 25 de novembre.

Ha estat Catalina Moreno qui ha posat la veu a les queixes:

“Estem parlant d’un bar musical que realitza la seva activitat d’oci nocturn durant la setmana, i d’una discoteca, durant els caps de setmana, els quals generen de forma constant sorolls a causa del volum excessiu de la seva música. A més, els usuaris provoquen aldarulls i curses il·legals, crits, vòmits i pixades… que enguany s’han incrementat. (…) Malgrat les reiterades denúncies a la Policia Municipal de Terrassa, les diferents reunions amb l’Ajuntament i l’actuació d’ofici de la Síndica Municipal de Terrassa, no hem obtingut cap resposta, i menys una solució al problema que tenim al veïnat.

Els veïns estem cansats d’aquesta situació del comportament incívic que impedeix el nostre descans. Demanem que es realitzi una actuació inspectora regular i eficaç quan hi ha queixes veïnals reiterades. Demanem que es facin els mesuraments volumètrics que resultin necessaris i que es requereixin als titulars dels dos establiments tota la documentació i compliment de la normativa.

Volem que s’intensifiqui la vigilància i el patrullatge de la Policia Municipal a la zona dels locals mencionats i causant de les molèsties, sobretot en els punts i horaris on hi ha més presència dels clients al carrer, amb l’objectiu d’eradicar i prevenir les conductes incíviques. I demanem la requalificació de la zona, ja que ha deixat de ser semiindustrial.

(…) L’ordenança municipal de convivència ens dona eines per solucionar el problema que denunciem. Però la realitat és una altra. Ens sentim desemparats. I l’única resposta que hem tingut de la Policia Municipal és mínima.

Expedients oberts als dos locals i denúncies a la Policia Municipal

La intervenció ha comptat amb la rèplica per part de la regidora de Seguretat de l’Ajuntament de Terrassa, Patrícia Reche, que ha agraït als veïns haver presentat en el ple municipal de Terrassa les seves preocupacions. La regidora també ha intentat anar responent als dubtes i reclamacions i ha exposat quines actuacions s’estan realitzant per paliar o posar fi a la situació.

“Té tota la raó que conviure al costat de dos locals d’oci no és fàcil. Avui li porto les respostes que demanava, tot i que no seran definitives ja que hi ha diversos expedients oberts on encara s’estan fent les corresponents investigacions. En l’àmbit de seguretat, el primer és dir que ens sap greu que se sentin així, perquè tinc constància que la Policia Municipal ha estat fent un esforç per posar-hi solucions.

Respecte a l’informe de la Síndica del passat 29 de setembre, li diré que es va iniciar un seguiment acurat per part de la Policia Municipal durant dos caps de setmana seguits fet per unitats no uniformades (de paisà), per fer un anàlisi de la situació. I es van detectar anomalies. Puc dir que els locals no controlen correctament el funcionament de la doble porta, això no està bé, i per això s’ha fet un requeriment als dos propietaris perquè s’arregli.

(…) S’han verificat les llicències, les quals són correctes, com també el sistema d’insonorització però sí que és veritat que s’ha detectat que no tenen limitador de so, i com a conseqüència s’ha derivat al servei de Medi Ambient perquè faci el seguiment. Se’ls ha requerit als propietaris que hi posin solució i tenen un termini d’1 mes per fer-ho. (…) Per això els demano una mica més de paciència, perquè s’estan fent requeriments que s’està pendent en les pròximes setmanes de resoldre’s. La situació ha de millorar.

En el cas de l’incivisme, això és més complicat de controlar, i el seguiment policial hi ha d’estar però els demanem als veïns que si veuen aquestes accions, truquin a la Policia Municipal. Potser no podran venir, això pot passar, però és important que constin les trucades i les denúncies veïnals perquè això ens dona més força per fer actuacions posteriors”.

La regidora de Seguretat, Patrícia Reche, en una intervenció al ple municipal | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa