MónTerrassa
Cinc propostes per acostar-se a la realitat dels països del Sud
  • CA
Exposició The Backway, a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo
Exposició The Backway, a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo | Col·lectiu Ruido Photo

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional, ha programat per aquest mes d’octubre un cicle d’activitats divulgatives i de sensibilització amb el títol “Realitats del Sud”. Les activitats van començar el passat dimarts i s’allargaran fins al dia 28. Amb aquest cicle es pretén donar a conèixer a la ciutadania determinades situacions que empenyen les persones que viuen en països del sud del planeta a prendre decisions difícils, com ara migrar cap als països del nord, i fer comprendre per què escullen un camí que moltes vegades no s’entén des de la nostra perspectiva.

En total són cinc propostes diferents, amb el denominador comú d’estar protagonitzades per persones que pateixen o han patit aquests situacions difícils. El cicle “Realitats del Sud”, que l’Ajuntament de Terrassa ha organitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’emmarca en el pla de sensibilització que s’està duent a terme durant el 2019 i que ha comptat també amb activitats sobre la situació de les persones refugiades, sobre la pau i sobre el comerç just.

Programa d’actes

Exposició “The Backway” , a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo

De l’1 al 18 d’octubre, a la Biblioteca del Districte 5 (c/ Jocs Olímpics, 7)

Exposició sobre la ruta migratòria des d’Àfrica de l’Oest cap a Europa, mostrant les diverses etapes d’una ruta de milers de kilòmetres a través de Gàmbia, Senegal, Sierra Leone, Mali, Níger, Tunísia i el Mediterrani, per explicar el fenomen en tota la seva complexitat.

Exposició “Àfrica en femení”, a càrrec de Col·lectiu Ruido Photo

Del 15 al 28 d’octubre, a la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de les Lletres, 1)

L’exposició explica la història de Jankey Jassey i altres dones a Gàmbia, que tracten de fer front al que el país espera d’elles i lluitant contra la norma. Elles treballen per aconseguir un lloc en l’educació i en els llocs de treball realitzats històricament per homes.

Conferència: “La dona, motor del canvi a l’Àfrica”, a càrrec de Remei Sipi

Dimecres 16 d’octubre a les 19h, a la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de les Lletres, 1)

Remei Sipi va néixer a Rebola (Bioko, Guinea Equatorial). Fa una mica més d’un quart de segle va posar en marxa una de les primeres associacions de dones africanes de l’Estat espanyol i porta al voltant de tres dècades lligada al moviment feminista.

Exposició “Mira + enllà”, a càrrec d’Ocularis Associació

Del 10 al 16 d’octubre, a la facultat d’Òptica i Optometria (c/ Violinista Vellsola, 37)

La mostra té com a objectiu sensibilitzar sobre el greu problema de la salut visual al món, on, segons dades de la OMS, 253 milions de persones pateixen problemes greus de visió impedint-les estudiar, treballar o portar una vida digna. El 89% d’aquests viuen en països de baixos recursos i el 75% dels casos son curables o evitables.

Xerrada “Veus de la migració”, a càrrec de VOLS

Dilluns 21 d’octubre a les 19 h, a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)

Richard Lamah explica la vivència del seu viatge des de Guinea Conakry fins a la península, descrivint el trajecte, les seves dificultats, i la situació en la que es troba ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa